Administratorul clinicii RomGerMed, reţinut în dosarul de evaziune fiscală de două milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO RomGerMed
FOTO RomGerMed

Administratorul RomGerMed, Dorian Sam Schwartz, a fost reţinut, alături de alte două persoane, în dosarul de evaziune fiscală de peste două milioane de euro, în care este vizată reţeaua sa de clinici private şi mai multe firme de construcţii, au declarat surse din Poliţie.

Scwartz şi celelelate două persoane reţinute vor fi prezentate, vineri, Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă.

Ancheta în acest caz este coordonată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.
Mai multe percheziţii au avut loc, joi, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Teleorman, în acest dosar de evaziune fiscală, în care sunt vizate grupul medical RomGerMed şi mai multe firme de construcţii, potrivit unor surse din Poliţie.

Grupul RomGerMed s-ar fi sustras, în parte, în perioada 2010-2014, de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin înregistrarea în contabilitate de operaţiuni fictive sau inexacte.

”Pentru a-şi diminua obligaţiile de plată datorate bugetului de stat, agentul economic, în calitate de beneficiar final, ar fi creat un circuit comercial fictiv, înregistrând achiziţii supraevaluate de la firme de construcţii”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

La rândul lor, firmele de construcţii ar fi evidenţiat în contabilitate cheltuieli fictive contractate de la mai multe firme controlate, în fapt, tot de persoanele bănuite. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de peste două milioane de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite