Adjunctul şefului Gărzii Financiare, cercetat în scandalul privind şantajul în care a fost implicat directorul de la Antene, Sorin Alexandrescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabriel Cărbunaru, comisar general adjunct al Gărzii Financiare, a fost audiat miercuri de procurorii anticorupţie, ca făptuitor în dosarul în care directorul Antenelor, Sorin Alexandrescu, este cercetat pentru şantaj. Procurorii au vrut să afle cum a ajuns contractul dintre firma lui Dumitru Dragomir şi RCS & RDS în posesia lui Alexandrescu care l-ar fi folosit pentru a-l şantaja pe administratorul RCS&RDS, Ioan Bendei.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, Cărbunaru este bănuit că ar fi chiar persoana care a înmânat reprezentanţilor Antena Group contractul încheiat de RCS&RDS cu firma BODU SRL aparţinând şefului Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir.

La ieşirea de la audieri, adjunctul Gărzii Finaciare a declarat că are „conştiinţa împăcată“, susţinând că „nu am dat eu vreun document nimănui din afara instituţiei“.

ANAF: Nu e exclus ca angajaţi din Garda Financiară să fi dat contractul Bodu SRL-RCS-RDS 

Pe 7 iunie,  Agenţia Naţională de Administraţie Fiscală (ANAF) a menţionat, într-un comunicat de presă, că în urma unei anchete interne desfăşurate de Direcţia Generală de Integritate din cadrul ANAF, a reieşit faptul că angajaţii Gărzii Financiare, care au instrumentat controlul la firma deţinută de Dumitru Dragomir, au avut în permanenţă acces la contractul de asociere dintre SC Bodu SRL şi RCS-RDS.Reprezentanţii ANAF au menţionat că nu este exclus ca aceştia să fi trimis contractul unei terţe persoane.

Directorul Antena TV, şase zile de arest preventiv pentru şantaj

Directorul Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, a fost reţinut pe 30 mai, sub acuzaţia de şantaj. 

Procurorii au afirmat că acesta ar fi vrut să-l determine pe administratorul RCS-RDS, Ioan Bendei, să semneze un contract de retransmisie de 7,2 milioane de euro anual, pe o perioadă de cinci ani, însă, în final, directorul general al Antena TV Group a fost de acord şi cu un contract de patru milioane de euro pe an pe o perioadă de cinci ani, promiţând în schimb să nu mai publice informaţiile legate de contractul dintre RCS-RDS şi firma lui Dumitru Dragomir, SC Bodu SRL.

Iniţial, Sorin Alexandrescu a primit mandat de arestare preventivă pe 30 de zile însă la recurs judecătorii au decis ca acesta să fie cercetat în stare de libertate. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite