Zi importantă în afacerea „Şantajul Antenelor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Voiculescu este aşteptat să se întoarcă joi în ţară FOTO: Adevărul
Dan Voiculescu este aşteptat să se întoarcă joi în ţară FOTO: Adevărul

Magistraţii Tribunalului Bucureşti judecă, joi, recursul formulat de avocaţii directorului general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, la decizia Judecatoriei Sector 1 de arestare preventivă pentru 29 de zile. Directorul Antena Group a fost arestat în data de 31 mai, sub acuzaţia de şantaj.

Tot joi este aşteptat să se întoarcă în ţară Dan Voiculescu. Preşedintele fondator al PC a plecat în străinătate chiar în ziua în care şeful Antenelor a fost reţinut. Într-o postare pe blogul său, Dan Voiculescu a precizat că plecarea lui nu are nicio legătură cu cazul Sorin Alexandrescu şi că va reveni joi în ţară.

Şantaj cu o investigaţie de presă

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 16 aprilie - 24 mai, Sorin Alexandrescu l-ar fi constrâns pe Ioan Bendei, administrator la RCS RDS, să semneze un contract în condiţii impuse de directorul Antena Group, sub ameninţarea că, în caz de refuz, va da în vileag fapte compromiţătoare pentru persoana acestuia. Sorin Alexandrescu l-ar fi ameninţat pe Ioan Bendei că va începe o campanie media compromiţătoare, dacă nu semnează în numele companiei RCS RDS un contract având ca obiect retransmisia şi distribuţia prin satelit a programelor aparţinând Antena TV Group.

Şeful Antena Group a comandat un clip publicitar special pentru operaţiunea de şantaj asupra lui Ioan Bendei. Promo-ul se referea la dezvăluiri incendiare privind un contract încheiat între RCS şi firma Bodu SRL, controlată de Mitică Dragomir.

Potrivit contractului, RCS-RDS investea 1,7 milioane într-un imobil deţinut de firma Bodu SRL, pentru renovare şi compartimentare, urmând ca apoi imobilul să fie folosit pentru organizarea de nunţi şi botezuri.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite