Accident grav în Ungaria: un cetăţean român a murit, alţi patru sunt răniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la locul accidentului petrecut pe autostrada M3 din Ungaria FOTO origo.hu
Imagine de la locul accidentului petrecut pe autostrada M3 din Ungaria FOTO origo.hu

Un cetăţean român a murit şi alţi patru, printre care şi un copil, au fost răniţi, sâmbătă, într-un accident de maşină pe autostrada M3 din Ungaria. Potrivit informaţiilor transmise de Ministerul Afacerilor Interne, românii veneau din Franţa, deplasându-se cu un autoturism înmatriculat în România.

UPDATE În urma accidentului produs sâmbătă pe autostrada M3 din Ungaria, unul dintre pasageri, o româncă în vârstă de 43 de ani, a murit pe loc. Aceasta se afla în maşină cu soţul ei în vârstă de 48 de ani, în prezent internat stare critică, şi cu cei doi copii ai lor, în vârstă de 23 de ani şi, respectiv, 6 ani. Starea de sănătate a acestora din urmă este stabilă.

În momentul producerii accidentului, autoturismul, un model Citroen, era condus de un român în vârstă de 20 de ani care a suferit răni minore, fiind externat duminică din spital.


Accidentul a avut loc sâmbătă, la ora locală 13.35 (14.35 - ora României), pe autostrada M3, în direcţia de mers dinspre Budapesta spre Miskolc, anunţă Poliţia Maghiară pe site-ul oficial.

Şoferul român, care conducea o maşină înmatriculată în România, la bordul căreia se aflau încă patru pasageri, a pierdut controlul volanului la kilometrul 151 pe autostrada M3. 

Maşina a rupt parapetul ce desparte sensurile autostrăzii, a pătruns pe contrasens şi s-a răsturnat, informează publicaţia maghiară „Népszava”. 

În urma accidentului, pasagerul din dreapta şoferului, o româncă de vârstă mijlocie, a murit pe loc. Ceilalţi patru, printre care şi un copil, au fost răniţi.

Circulaţia pe autostrada M3, pe sensul de mers spre Budapesta, a fost restricţionată sâmbătă după-masă, a declarat, pentru MTI, Szabó-Berdár Csilla, purtător de cuvânt al Poliţiei Judeţene Borsod-Abaúj-Zemplén, pe raza căreia a avut loc accident. Potrivit sursei citate, la locul accidentului au ajuns rapid mai multe ambulanţe, dar şi echipaje de pompieri din localităţile Tiszaújváros şi Miskolc.

Accident grav în Ungaria, soldat cu un român mort şi patru răniţi

La o solicitare telefonică a reporterului „Adevărul”, un reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe a declarat că „nu se ştiu, deocamdată, cauzele acestui accident”. 

„Din primele informaţii, maşina era înmatriculată în România, iar cele cinci persoane sunt cetăţeni români. Maşina s-a răsturnat şi s-a făcut bucăţi, iar autorităţile aflate la faţa locului căutau plăcuţele de înmatriculare. O persoană a murit în acest accident, iar celelalte patru sunt rănite, una dintre acestea fiind în stare critică”, a declarat un reprezentant al Ministerului Afacerilor Interne pentru „Adevărul”. Cazul a fost preluat de către MAI de la Ministerul Afacerilor Externe în urma unei decizii luate în cadrul Guvernului.


Din dispoziţia vicepremierului Gabriel Oprea, ataşatul de afaceri interne al MAI în Ungaria şi o echipă consulară de la consulatul din Gyula s-au deplasat la unitatea medicală unde au fost internaţi cei patru cetăţeni români răniţi în accident, urmând ca monitorizarea stării medicale a victimelor să fie realizată de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI, se arată într-un comunicat al Ministerul Afacerilor Interne dat publicităţii, sâmbătă seară. 

accident ungaria FOTO origo.hu


Imagine de la locul accidentului petrecut pe autostrada M3 din Ungaria FOTO origo.hu

accident ungaria FOTO mno.hu


Imagine de la locul accidentului petrecut pe autostrada M3 din Ungaria FOTO mno.hu

harta accident m3 ungaria FOTO google maps


Românii circulau cu un autoturism înmatriculat în Franţa pe autostrada M3, dinspre

Budapesta spre Miskolc FOTO captură Google Maps

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite