A fost aprobată încetarea stării de risc epidemiologic generată de pandemie

0
Publicat:

A fost adoptată hotărârea privind încetarea stării de risc epidemiologic și biologic generată de pandemia de COVID-19, a anunțat Guvernul.

Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

„Premierul Marcel Ciolacu a convocat aseară, în sistem hibrid, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. În reuniunea CNSU a fost aprobată hotărârea privind încetarea stării de risc epidemiologic şi biologic generată de pandemia de COVID-19 şi aplicabilitatea art. 1 din Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 36 din 21.07.2020”, se arată într-un comunicat ed presă.

De asemenea, se precizează că CNSU a adoptat această hotărâre după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a transmis că numărul deceselor cauzate de COVID-19, a spitalizărilor și a internărilor în secțiile de terapie intensivă este în scădere într-un raport privind evoluția pandemiei.

„Aceste concluzii au fost coroborate cu pozițiile oficiale adoptate public de Directorul General al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit cărora COVID-19 a devenit o problemă de sănătate stabilă ce nu mai constituie o urgență de sănătate publică de interes internațional”, mai transmite Executivul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite