40 de percheziţii în dosare din domeniile criminalitate organizată, investigaţii criminale şi ordine publică

0
Publicat:

Efectivele Poliției Române desfășoară vineri 40 de percheziții domiciliare în dosare penale privind săvârșirea unor infracțiuni din domeniile combaterea criminalității organizate, investigații criminale și ordine publică.

Percheziții. FOTO captură video arhivă
Percheziții. FOTO captură video arhivă

„În ultimele 24 de ore, angajații Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 4.176 de evenimente, 2.725 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.451 circumscrise situațiilor de urgență. La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 920 de posibile infracțiuni, peste 23 % dintre acestea fiind sesizări din oficiu. Echipajele de ordine publică au prins în flagrant 173 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 183 de fapte penale”, se arată într-un comunicat al MAI.

Față de 74 de persoane au fost dispuse măsuri preventive și au fost depistate 27 de persoane urmărite național sau internațional.

Sute de permise de conducere retrase

Polițiștii rutieri au acționat, la nivelul întregii țari, pentru prevenirea accidentelor grave de circulație. În urma acțiunilor din teren, au fost retrase 518 certificate de înmatriculare și au fost reținute 526 de permise de conducere, dintre care 32 pentru consum de alcool și 11 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.

Peste 8.500 de contravenții în doar 24 de ore

Polițiștii și jandarmii au constatat 8.572 de contravenții în ultimele 24 de ore, pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 3 milioane de lei.

Pompierii, care au efectuat 171 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, au identificat 33 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. În urma acestor controale, au fost aplicate 692 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 397.500 lei.

Vieți salvate

Cele mai multe (1.171) dintre misiunile pompierilor au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, iar 103, pentru stingerea de incendii. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 13 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 8 misiuni aero-medicale, fiind astfel salvate șase persoane.

Niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră, în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.451 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

„Totodată, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 145.781 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 149 fiind acordate în ultimele 24 de ore.
La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 26,9 %. În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 23.031 mijloace de transport și 80.760 de persoane, dintre care 8.385 de cetățeni ucraineni”,
se mai arată în comunicatul MAI.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite