Percheziții pentru credite online obținute cu identități false. Prejudiciu de peste un milion de lei VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

14 percheziții domiciliare au loc, în mai multe județe și în București, pentru fapte de înşelăciune, fals informatic, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. După ce s-ar fi folosit de cărți de identitate false, suspecții ar fi obținut credite online, cauzând un prejudiciu de peste un milion de lei.

Perchezițiile domiciliare sunt efectuate de polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale Timiş, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara. Acestea au loc, miercuri, în judeţele Timiş, Braşov, Dâmboviţa, Gorj, Mehedinţi, Ilfov şi în Bucureşti.

Percheziții domiciliare FOTO Captură video/  Poliția Română
Percheziții domiciliare FOTO Captură video/ Poliția Română

Dosarul penal vizează săvârșirea infracţiunilor de înşelăciune, fals informatic, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, fapte ce au avut loc în perioada octombrie 2022 - ianuarie 2023, potrivit unui comunicat de presă al IGPR, transmis miercuri.

„Ar fi fost utilizate 73 de cărţi de identitate reale şi 160 de cărţi de identitate falsificate. Cu ajutorul acestora, s-ar fi obţinut 233 de credite online, cauzând un prejudiciu de 1.079.300 de lei”, se arată în document.

La sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş vor fi conduse peste 10 persoane la audieri.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Activităţile au beneficiat de sprijinul poliţiştilor Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor, ai serviciilor de investigaţii criminale şi al luptătorilor serviciilor pentru acţiuni speciale din Timiş, Braşov, Dâmboviţa, Gorj, Mehedinţi, Bucureşti şi Ilfov.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite