1.592 de posturi scoase la concurs în şcolile de poliţie. Cum se fac înscrierile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Politia Romana
FOTO Politia Romana

În perioada 2 septembrie – 3 noiembrie 2021, se organizează o nouă sesiune de admitere în cele 2 unităţi de învăţământ preuniversitar ale Poliţiei Române: Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” – Câmpina şi Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” - Cluj-Napoca.

Numărul de locuri, defalcat pe şcoli, este următorul: 1.292 la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” – Câmpina şi 300 la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” - Cluj-Napoca.

Cererile tip de înscriere se transmit exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unităţii de recrutare, în perioada 2-14 septembrie 2021, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică. Unităţile de recrutare vor posta pe site-ul oficial adresa de e-mail la care se vor transmite aceste cereri. Candidaţii se pot înscrie la o singură şcoală postliceală.

Lista cu unităţile de recrutare se regăseşte aici

Sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape. După încheierea perioadei de recrutare, sunt planificate evaluarea psihologică a candidaţilor, proba de evaluare a performanţei fizice, susţinerea probei de evaluare a cunoştinţelor, iar, la final, examinarea medicală a candidaţilor rămaşi în concurs după parcurgerea etapelor amintite.

Unde se ţin probele de evaluare a performanţei fizice 

Proba de evaluare a performanţei fizice va fi susţinută în perioada 29 septembrie – 5 octombrie 2021, indiferent de unitatea de învăţământ pentru care candidatul a optat, în centrele zonale de selecţie, astfel:

- Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” - pentru candidaţii din Municipiul Bucureşti şi judeţele: Argeş, Călăraşi, Constanţa, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Teleorman, Tulcea;

- Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina - pentru candidaţii din judeţele: Braşov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Prahova, Vrancea;

- Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca - pentru candidaţii din judeţele: Alba, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Sălaj, Sibiu;

- Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea - pentru candidaţii din judeţele: Arad, Bihor, Caraş-Severin, Satu Mare, Timiş;

- Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani - pentru candidaţii din judeţele: Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea;

- Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni - pentru candidaţii din judeţele: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui.

Candidaţii care au promovat proba de evaluare a performanţei fizice vor susţine proba de evaluare a cunoştinţelor la data de 9 octombrie 2021, iar rezultatele obţinute vor fi postate pe site-ul oficial al unităţii de învăţământ pentru care optează.

Examinarea medicală se realizează în ordinea descrescătoare a notelor finale, în perioada 11 - 31 octombrie 2021.

Rezultatele finale ale admiterii se afişează la sediul unităţilor de învăţământ şi se postează pe site-ul oficial al acestora, până la data de 3 noiembrie 2021.

Detalii cu privire la această sesiune de admitere se regăsesc pe site-ul MAI, pe site-ul Poliţiei Române,  precum şi pe siteurile fiecărei instituţii de învăţământ:

Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina 

Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite