VIDEO O elevă din Constanţa, dată afară de la ore fiindcă fusta pe care o purta nu respecta regulamentul şcolar: în loc să fie neagră simplă, avea şi un model pe ea

0
0

O elevă de la o şcoală generală din judeţul Constanţa a fost dată afară de directoare fiindcă vestimentaţia ei nu respecta regulamentul strict al şcolii care prevede că fetele trebuie să poate fuste negre simple la ore. Fusta pe care eleva a purtat-o la şcoală avea şi un model pe ea, ceea ce a nemulţumit-o pe directoare. Mama elevei de 11 ani s-a certat cu directoarea care a recunoscut că a făcut-o „nesimţită” pe copilă. Incidentul a fost filmat.

După ce a fost dată afară de la ore, eleva a trebuit să traverseze singură, nesupravegheată, o cale ferată şi o autostradă cu patru benzi, pentru a ajunge acasă, potrivit familiei ei. Mama ei a luat-o la rost pe directoarea şcolii, Elena Preda, cearta fiind filmată şi video-ul difuzat de Pro Tv

Mama: Cum vă permiteţi să faceţi copilul meu prost, l-aţi făcut dumneavoastră?

Directoare: Nesimţită. Am întrebat-o „eşti proastă”. Nesimţită am făcut-o.

Mama: De ce doamnă, aţi făcut-o dumneavoastră? V-aţi chinuit dumneavoastră să o creşteţi?

Directoarea: Doamna, doamna

Mama: Nu avea pantaloni pe ea, doar nişte floricele albe pe fustă, ce era o crimă?

Directoare: Copilul nu are ce căuta în şcoală în acele condiţii, nu ştiu cum de a intrat. În regulament scrie clar: fustă neagră.

Mama: Şi dacă avea ceva alb pe ea înseamnă că trebuie să gonim copilul acasă să treacă o cale ferată?

Directoare: Vă rog frumos să părăsiţi clasa, eu am ore acum.

Sorina Spilcea, mama fetiţei a declarat pentru Pro Tv că "Se puteau întampla foarte multe, vă daţi seama când a trecut calea ferată sau şoseaua, vă daţi seama ce atentă mai putea să fie dacă tremura toată şi plângea."

În schimb, directoarea şcolii, Elena Preda spune că fata trebuia să se întoarcă după cinci minute. "Eu i-am zis să se ducă acasă. Ea stă la 150 de metri, trebuia să se întoarcă după cinci minute, i-am şi zis doar că ea s-a întors cu mama ei, care a făcut circ."

Însă, elevii nu au voie să fie scoşi din clasă în timpul orelor, să fie trimişi la colţ, să fie insultaţi şi jigniţi, acestea fiind atacuri la demnitatea unei persoane şi sunt complet interzise în şcoală, potrivit Legii 257/2013. Cazul este anchetat de Inspectoratul Şcolar.

Mai multe - Educație

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite