VIDEO INTERVIU Mesajul lui Raed Arafat pentru studenţi: ”Calea României este să-şi aducă valorile înapoi”

0
România trebuie să se pregătească pentru a-şi primi înapoi tinerii şcoliţi în afară, susţine Raed Arafat FOTO: Adevărul/ Alex Varninschi
România trebuie să se pregătească pentru a-şi primi înapoi tinerii şcoliţi în afară, susţine Raed Arafat FOTO: Adevărul/ Alex Varninschi

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat marţi seară, în cadrul Galei Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS), că România trebuie să facă tot posibilul pentru a-i atrage în ţară pe studenţii şi absolvenţii români plecaţi în străinătate, inclusiv prin schimbarea modului în care se fac angajări în sistemul public.

România se poate lăuda cu studenţi şi absolvenţi eminenţi, care au reuşit să se remarce în străinătate, trecând peste toate barierele de acolo. Rămâne în sarcina României să se pregătească pentru a-i putea primi înapoi pe cei care vor să se întoarcă. Acesta a fost mesajul transmis de Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, la Gala Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS), care a avut loc marţi seară, la Palatul Parlamentului.

”Este un vis să învăţaţi în instituţii de prestigiu în alte ţări şi să oferiţi României expertiza obţinută afară, să construiţi alături de noi. Iar noi trebuie să pregătim România pentru voi”, a susţinut oficialul în discursul ţinut la tribuna Galei.

Într-un video interviu acordat de Raed Arafat pentru ”Adevărul”, acesta explică viziunea sa de ”repatriere” a talentelor ţării şcolite peste hotare, mizând totodată şi pe ideea de a schimba inclusiv modul în care ”angajăm oamenii”.

”România trebuie sa facă tot posibilul să-i atragă pe cei care au studiat în afara ţării, în toate domeniile, pentru că nu este decât un câştig pentru România şi pentru noi toţi. Încurajarea revenirii înapoi în ţară a studenţilor şi a absolvenţilor de studii în afară e o valoare care poate fi oricând de mare folos, iar România, ca şi alte ţări din lume, trebuie să facă acest lucru”, a declarat Arafat pentru ”Adevărul”.

Arafat a mai vorbit despre mentalitatea din România, care ar putea fi o barieră pentru aceşti tineri care aleg să se întoarcă în ţară, dar şi de barierele birocraţiei din ţară, care trebuie eliminate din start, ca o primă măsură de sprijinire a lor. 

”Modul în care angajăm oamenii trebuie schimbat, să avem în instituţiile noastre oamenii de care avem nevoie”, a mai spus oficialul.

Sfatul său pentru studenţii şi absolvenţii români de peste hotare: ”Să aibă curaj şi să întoarcă!”.

Mai multe - Educație

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite