Universitatea din Bucureşti explică situaţia sediilor vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea din Bucureşti nu a putut reabilita sediul Facultăţii de Limbi Străine fiindcă acesta aparţine unui ordin catolic şi, din punct de vedere legal, nu are cum să facă acest demers.

"Imobilul din Pitar Moş a făcut obiectul unei revendicări de retrocedare. Universitatea din Bucureşti avea şi are datoria, morală şi legală, de a face tot posibilul, în condiţiile legale existente, de a nu-şi înstrăina patrimoniul. Din păcate, până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a acestui litigiu, Universitatea nu a avut dreptul legal de a face investiţii majore, întru totul necesare, pentru recondiţionarea acestui imobil. Un precedent recent a fost retrocedarea imobilului din strada Sf. Ştefan în care îşi defăşura activitatea Facultatea de Ştiinţe Politice", a explicat Universitatea într-un comunicat de presă, motivul pentru care există probleme de infrastructură în vechiul sediu.

Explicaţia vine după ce, săptămâna trecută,  Asociaţia Studenţilor de la Limbi Străine din Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine a redactat o scrisoare deschisă, prin care au semnalat probleme la furnizarea de apă caldă şi căldură în spaţiile educaţionale situate pe strada Edgar Quinet şi Pitar Moş, unde se află sediul Facultăţii de Limbi Străine. "Deja ne-am obişnuit să învăţăm în săli pline de mucegai şi igrasie, să analizăm ecosisteme pe holuri şi să fugim din centrele universitare când este un cutremur, de frică să nu ne cadă acoperişul în cap sau, şi mai rău, să suportăm consecinţe si mai grave", se arată în scrisoarea deschisă.

"În ce priveşte expertiza seismică a imobilului din Schitu Măgureanu nr. 1, facultăţile şi celelate instituţii care îşi desfăşoară activitatea în acest imobil au fost deja înştiinţate să evacueze spaţiile pe care le ocupă pentru ca imobilul să intre în procesul de reabilitare", se mai arată în comunicatul UB.

De asemenea, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării dezminte afirmaţiile conform cărora în sălile de curs din Leu plouă şi temperatura din sălile de curs nu depăşeşte 15 grade, sediul FJSC fiind situat la etajul 6 din 8, fără expunere la acoperişul cladirii, potrivit sursei citate. "Temperatura în sediul facultăţii este adecvată desfăşurării activităţii didactice, Politehnica din Bucureşti asigurând prin CET agentul termic normal. În 2012 au fost recondiţionate instalaţiile termice din tot sediul (caloriferele) şi în 2013 au fost montate ferestre termopan la toate sălile. Ambele investiţii au fost realizate din veniturile FJSC", se mai arată în comunicat.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite