Tinerii sub 25 de ani se pot înscrie la programul de intership al Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul României caută tineri pentru un program oficial de internship, care se va derula în perioada 22 iulie – 22 septembrie 2016. Înscrierile se fac până pe 15 mai.

„Programul oficial de Internship al Guvernului se va derula în această vară în perioada 22 iulie – 22 septembrie 2016 şi va avea ca obiectiv implicarea tinerilor performanţi în activităţile Guvernului, pentru dobândirea de către aceştia a experienţei şi cunoştinţelor practice. 150 de stagiari vor fi recrutaţi la Palatul Victoria, în ministere şi în celelalte instituţii participante la program”, arată internship.gov.ro.

Potrivit criteriilor de selecţie, candidaţii trebuie să deţină cetăţenie română la data înscrierii, să aibă vârsta maximă de 25 ani la începerea programului, să fie studenţi ori absolvenţi ai unui program universitar ori postuniversitar, în ţară ori în străinătate. 

Experienţa nu este necesară pentru a participa la programul de internship, deşi poate constitui un avantaj, dar candidaţii care sunt angajaţi nu sunt eligibili pentru înscriere.

De asemenea, aceştia trebuie să cunoască o limbă străină de circulaţie internaţională (engleză, franceză, spaniolă, italiană, germană etc.), să deţină cunoştinţe minime din zona tehnologiei informaţiei, preponderent fiind necesare cunoştinţe pentru utilizarea pachetului de programe Microsoft Office.

Potrivit calendarului programului, pe 15 mai se încheie perioada de înscriere, între 16 şi 29 mai sunt evaluate candidaturile, iar pe 22 iulie se deschide programul oficial de internship.

Pentru mai multe informaţii, dar şi pentru înscrieri, tinerii care vor să prindă experienţă în cadrul unui minister, pot acesa: http://internship.gov.ro/.

EducațiePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite