Timpul alocat temelor va fi reglementat prin ordin de ministru. Cât timp vor petrece copiii rezolvând exerciţii acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timpul alocat temelor de către elevii de gimnaziu nu va depăşi două ore, iar elevii de la clasa zero nu vor avea deloc teme, arată ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, care a anunţat că luni va da un ordin de ministru care să reglementeze acest lucru.

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a anunţat joi seară, în cadrul sesiunii online ”De vorbă cu Ministrul tău”, iniţiată de Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic, că luni  va da un ordin de ministru care să reglementeze timpul alocat temelor de pe o zi pe alta, dar şi din timpul vacanţei de vară, întrucât în acest moment elevii au de rezolvat sute sau mii de probleme, în loc să se relaxeze.

"Luni voi semna un ordin de ministru prin care reglementăm câte ore poate şi trebuie să lucreze o elevă sau un elev în afara şcolii, pentru temele şcolii. În momentul de faţă, noi am lăsat lucrurile la rezonabilitatea profesorilor, dar ceea ce se întâmplă este că vacanţele de vară se transformă într-un fel de competiţie, de concurs, câte sute sau mii de probleme să rezolvăm. Să lăsăm deoparte ipocrizia. Noi, oamenii maturi aşteptăm vara ca să ne relaxăm, să ne odihnim, iar o elevă sau un elev care are şapte, opt, nouă ani, 11 ani, trebuie să lucreze încontinuu în aşa fel încât în septembrie, când ajunge la şcoală, să nu o supere pe doamna învăţătoare sau pe doamna dirigintă şi să vină cu caietul de teme făcute, iar, dacă nu le-a făcut, eventual, să mai primească şi o notă proastă sau un calificativ prost", a declarat Mircea Dumitru, potrivit News.ro.

Potrivit ministrului, la clasa zero nu se vor da teme pentru acasă, în învăţământul primar timpul alocat temelor nu trebuie să depăşească o oră, iar pentru învăţământul gimnazial creşte, gradual, la două ore. 

Dumitru a mai spus că, la nivel de liceu, timpul de efectuare a temelor va fi mai mare, pentru că elevii trebuie să se pregătească pentru ceea ce urmează.

Acesta îşi argumentează decizia pe faptul că un elev sau o elevă care se află la o vârstă fragedă nu are capacitatea psihologică şi biologică să se concentreze intelectual asupra unei astel de sarcini după ce a stat un număr foarte mare de ore la şcoală.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite