TelVerde pentru înscrierea la clasa pregătitoare în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii din Capitală vor avea la dispoziţie, din 24 februarie, un Tel Verde 0800816021, la care pot afla informaţii despre înscrierea în învăţământul primar, a anunţat Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

Potrivit ISMB, în Capitală, pentru anul şcolar 2014 - 2015, la clasa pregătitoare vor fi 12.600 de locuri în 524 de clase.

Din 24 februarie va exista şi un Tel Verde 0800816021, care va fi disponibil de luni până joi, în intervalul 8.00 - 16.30, şi vineri în intervalul 8.00 - 14.00, pentru orice persoană care are nelămuriri legate de înscriere.

În plus, unităţile de învăţământ vor afişa la intrare toate informaţiile relevante referitoare la înscrierea în învăţământul primar, anul şcolar 2014 - 2015.

Luni, 17 februarie, s-a dat startul procesului de înscriere în învăţământul primar, adică în clasa zero şi clasa întâi. Primul pas: unităţile şcolare afişează circumscripţiile şi numărul de clase pregătitoare pe care le au la dispoziţie, iar de marţi părinţii vor avea parte de sesiuni de informare la grădiniţe, urmate de vizite la şcolile dorite.

De marţi, 18 februarie, încep întâlnirile organizate în grădiniţe pentru informarea şi consilierea părinţilor copiilor din grădiniţă care vor fi cuprinşi, în anul şcolar 2014 – 2015, în învăţământul primar.

Iar din 19 februarie, de miercuri, încep „Zilele Porţilor Deschise”, în care părinţii pot vizita şcolile pentru a vedea cum arată clasele pregătitoare şi care este oferta educaţională, urmând ca înscrierile să aibă loc în perioada 24 februarie-14 martie 2014.

Înscrieri ca anul trecut

La clasa pregătitoare pot fi înscrişi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2014 inclusiv. Copiii care nu au fost înscrişi în învăţământul primar în anul şcolar 2013-2014 şi împlinesc vârsta de 7 ani până la data de 31 august 2014 inclusiv pot fi înscrişi în clasa I, potrivit metodologiei, la fel cum a fost şi în ultimii doi ani.

Asta, deşi oficialii anunţau anul trecut că este ultima dată când acceptă în clasa I copii care nu au trecut prin clasa pregătitoare, cum prevede legea.

Iar părinţii ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2014 inclusiv pot să-şi înscrie copiii în clasa pregătitoare, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzatoare.

Calendar Inscriere scoala primara 2014 2015


Încep înscrierile la pregătitoare. Şcolile afişează numărul claselor de anul acesta. Aproape 13.000 de locuri în Capitală

Luni, 17 februarie, s-a dat startul procesului de înscriere în învăţământul primar, adică în clasa zero şi clasa întâi. Primul pas: unităţile şcolare afişează circumscripţiile şi numărul de clase pregătitoare pe care le au la dispoziţie, iar de marţi părinţii vor avea parte de sesiuni de informare la grădiniţe, urmate de vizite la şcolile dorite. În Bucureşti sunt disponibile 12.600 de locuri şi a fost publicată şi lista şcolilor cu after-school.

Înscrierile la pregătitoare şi clasa întâi, devansate cu o lună

Părinţii ar putea fi chemaţi să-şi înscrie copiii în clasa zero şi în clasa întâi în mai puţin de două săptămâni, adică din 24 februarie, potrivit calendarului propus de Ministerul Educaţiei.

DOCUMENTE Calendarul înscrierilor în clasa pregătitoare şi în clasa întâi

Înscrierile în clasa pregătitoare şi în clasa I încep pe 24 februarie, respectând modelul de anul trecut, potrivit documentelor puse în dezbatere publică, marţi, de Ministerul Educaţiei.

Se pregătesc schimbări la înscrierea în clasa pregătitoare

Înscrierea copiilor la clasa pregătitoare ar urma să aibă loc în mai multe etape, prioritate având cei care locuiesc în zona şcolilor dorite. Mai-marii de la Educaţie vor da însă publicităţii detaliile pe ultima sută de metri, adică abia în martie.

Studiu. Aproape 9 milioane de lei au rămas necheltuiţi din suma alocată pentru implementarea clasei zero la nivelul întregii ţări

Aproape 9 milioane de lei au rămas necheltuiţi din totalul de peste 33,5 milioane de lei alocaţi pentru implementarea clasei zero. Aşa arată un studiu recent, în care au fost analizate răspunsurile furnizate de 38 de inspectorate şcolare judeţene. În plus, potrivit datelor oficiale, judeţul cu cele mai multe unităţi de învăţământ în care a fost implementată clasa pregătitoare este Bacău, iar la polul opus se situează judeţul Giurgiu.

Proiect-pilot în premieră naţională la Cluj: clasele pregătitoare şi ciclul primar în aceeaşi clădire

Sesizările părinţilor care au avut, în anul şcolar trecut, copii în clasa pregătitoare (sau clasa zero, cum mai e numită) şi discuţiile cu asociaţiile de părinţi au determinat conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj să înceapă un proiect-pilot prin care să îi pună pe cei mici, din ciclul primar, într-o clădire separată de cei mari, din gimnaziu şi liceu.

Ministrul Educaţiei: Avem 20.000 de copii de clasa pregătitoare rămaşi pe dinafară

Aproape 20.000 de copii, respectiv 10 la sută dintre cei care ar trebui să fie în clasa pregătitoare, nu au fost înscrişi în prima etapă, a anunţat, marţi, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie. Situaţia acestora va fi verificată pe baza codului numeric personal până la 16 septembrie, când începe noul an şcolar.

CLASA PREGĂTITOARE 2013 Şcolile bune au fost din nou asaltate de părinţi

După prima etapă de înscrieri la clasa pregătitoare, şcolile bune din marile oraşe au fost asaltate din nou de un număr de cereri mult mai mare decât estimările oficiale privind părinţii care locuiesc în zonă. Multe şcoli au cerut ca atare suplimentarea numărului de locuri sau chiar crearea de clase în plus.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite