Tehnologia ia locul scrisului de mână în Finlanda. Copiii nu vor mai învăţa la şcoală să scrie pe hârtie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Din 2016, finlandezii vor renunţa la scrisul de mână FOTO Adevărul
Din 2016, finlandezii vor renunţa la scrisul de mână FOTO Adevărul

Elevii finlandezi nu vor mai învăţa să scrie de mână, lecţiile de scris fiind înlocuite cu cele de tastare, începând din 2016. În locul acestei discipline, cei mici ar putea face desen sau lucru manual.

În unele ţări, scrisul de mână începe să devină o „modă învechită”. Un exemplu este Finlanda unde elevii vor renunţa la scrisul de mână în favoarea scrisului la calculator, potrivit unui ziar local, citat de BBC, potrivit Hotnews. 

Astfel, începând cu toamna anului 2016, elevii nu vor mai învăţa să scrie de mână, ci îşi vor dezvolta abilităţile de tastare. 

„Abilităţile de tastare fluentă sunt o competenţă naţională importantă”, a precizat Minna Harmanen de la Consiliul Naţional al Educaţiei. Ea a mai spus că această modificarea va fi o schimbare culturală majoră, însă tastarea este mai relevantă pentru viaţa de zi cu zi.

Această măsură i-ar putea pune în dificultate pe elevii care nu au calculatoare acasă sau pe şcolile care nu au suficiente calculatoare, însă mulţi oameni s-au arătat mulţumiţi de schimbare.

„Pentru majoritatea profesorilor este suficient ca elevii să distingă literele mici de majuscule”, a precizat Susanna Huhta, vicepreşedintele Asociaţiei Profesorilor de Limbă Maternă. 

Cu toate acestea, Huhta a explicat că scrisul de mână îi ajută pe copii să dezvolte abilităţi motorii fine şi să îşi antreneze funcţionarea creierului şi sugerează ca lecţiile de caligrafie să fie înlocuite cu cele de desen şi lucru manual. 

Utilizatorii reţelelor de socializare din Finlanda laudă iniţiativa. „Scrisul de mână este o abilitate complet inutilă”, a precizat unul dintre aceştia.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite