Sute de studenţi ai Universităţii din Bucureşti au protestat duminică faţă de condiţiile de cazare în cămine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 300 de studenţi ai Universităţii din Bucureşti (UB) au protestat duminică împotriva conducerii Universităţii spunând că amenajarea campusului universitar lasă de dorit, că nu au toate dotările necesare, internetul este prea scump şi în camere mai locuiesc clandestin şi studenţi de la alte universităţi.

Studenţii spun că printre problemele cu care se confruntă zi de zi se numără: "internetul scump (30 de lei de student), oficii prost dotate, camerele ocupate clandestin de studenţi ai altor universităţi sau persoane străine fără nicio legătură cu mediul universitar, administratori corupţi, care intră peste studenţi în cameră când vor ei, deşi nu au voie, lipsa maşinilor de spălat, lipsa apei calde în unele cămine în anumite perioade (Grozăveşti A, B si D) sau întreruperea fără o anunţare în prealabil (în căminul D din Grozăveşti), uşile stau să pice, iar în alte cămine lipsesc până şi uşile de la duş. În majoritatea căminelor din Grozăveşti sunt gândaci şi şoareci pe hol sau chiar în cameră, săli mult prea mici pentru studenţi", potrivit unui comunicat al Societăţii Studenţilor Universităţii din Bucureşti (SSUB).

Astfel, studenţii au alcătuit o listă de revendicări pe care o vor transmite Senatului Universităţii din Bucureşti, luni, 13 octombrie, în care se găsesc majoritatea problemelor pe care le întâmpină în cadrul facultăţilor sau căminelor. 

„Bugetul UB învârte cifre de ordinul milioanelor de euro, pentru cămine Universitatea alocă aproape 2 milioane, iar noi ne întrebam, pe bună dreptate, unde se duc? Gândaci, şoareci, şobolani… Taxele sunt mult prea mari pentru o Univesitate de stat care se joacă pur şi simplu cu peste 70 de milioane de euro. Daca vrei bani de la studenţi şi transformi Universitatea în corporaţie, măcar să oferi condiţii tuturor, nu să-ţi faci sediu pentru Rectorat. Data viitoare, vom ocupa rectoratul cu 2.000-3.000 de studenţi”, a spus George Velcea, presedintele Societăţii Studenţilor Universităţii din Bucureşti (SSUB), care va depune la Parchet un denunţ privind neregulile pe care studenţii le-au semnalat.


ANOSR susţine că studenţii vor plăti taxe mai mari şi cere creşterea bugetului alocat educaţiei

Topul celor mai scumpe cămine studenţeşti. Sibiu, pe primul loc

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite