Stagii de practică şi orientare profesională pentru studenţii Universităţii din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea din Bucureşti a lansat programul „Scrie istoria propriei cariere, prin training din timpul facultăţii”, finanţat cu fonduri europene în valoare de aproximativ 500.000 de euro, care cuprinde sesiuni de orientare şi consiliere profesională şi stagii de practică în instituţii relevante pentru profilul sudenţilor, din ţară şi din străinătate.

Peste 450 de studenţi vor face parte din acest proiect iar 150 dintre ei vor beneficia de stagii de practică în instituţii care au legătură cu background-ul academic, se arată într-un comunicat al universităţii. 

Studenţii vor avea acces  la informaţii comprehensive despre program pe site-ul istoriecarierata.ro care va conţine şi o platformă virtuală care va permite dialogul tinerilor şi va facilita relaţia cu consilierii lor.

Programul prevede, de asemenea, vizite de bună practică în ţară şi în străinătate şi organizarea unui concurs cu premii pentru cei mai activi participanţi.

„Ne bucurăm că putem oferi studenţilor noştri ocazia de a se conecta cu piaţa muncii şi de afla exigenţele angajatorilor. Sperăm că proiectul pe care îl lansăm astăzi îi va ajuta să se orienteze mai uşor din punct de vedere profesional, odată cu absolvirea facultăţii şi în condiţiile unei pieţea muncii aproape blocate. Îi încurajez pe tineri să se înscrie în acest program”, a spus Florentina Niţu, prodecanul Facultăţii de Istorie a Universităţii din Bucureşti.


România, codaşă la învăţarea pe tot parcursul vieţii. Care sunt soluţiile

Peste două milioane de români suferă de depresie. Tinerii de azi, mai depresivi decât generaţiile anterioare

UBB oferă consiliere în carieră şi formare profesională, însoţite de premii

Numărul tinerilor în căutarea unui loc de muncă, dar fără nicio experienţă profesională, s-a dublat

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite