Studii plătite şi slujbe în Germania pentru tinerii români, printr-un program lansat de Lidl

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii pot obţine un post de Şef de Vânzări  Foto: Lidl
Tinerii pot obţine un post de Şef de Vânzări  Foto: Lidl

Viitorii absolvenţi de liceu români care au cunoştinţe avansate de limba germană vor putea să studieze timp de trei ani la Facultatea de Comerţ din Heilbronn sau Facultatea de Comerţ Internaţional din Mosbach.  În plus, în această perioadă aceştia vor fi pregătiţi pentru poziţia de şef de vânzări în reţeaua retailerului.

Programul „Duales Studium” lansat de Lidl se adresează viitorilor absolvenţi de liceu români care au cunoştinţe avansate de limba germană şi limba engleză. Aceştia vor putea studia trei ani la Facultatea de Comerţ din Heilbronn sau cea din Mosbach. Tinerii vor dobândi cunoştinţe de bază de economie, abilităţi de management şi vor studia, printre altele, comerţ exterior, drept internaţional, logistică şi distribuţie şi management intercultural. 

În plus, în funcţie de rezultate, într-un semestru din anul doi, ei pot urma cursurile de la o facultate parteneră din Australia sau din Marea Britanie.

În acest interval, candidaţii vor realiza o perioadă de practică în cadrul companiei. În primii doi ani, practica se face în magazinele unui sediu regional din Germania, urmând ca în ultimul an aceştia să fie trimişi în România.  

Deşi şcolarizarea se face pentru funcţia de Şef Vânzări, care înseamnă gestionarea activităţii din cinci magazine şi a 80 de oameni aflaţi în subordine, etapele de practică cuprind activităţile zilnice în cadrul unui magazin precum amplasarea mărfii la raft, activitatea de încasare, până la conducerea autonomă a unei zone de vânzări. 

„Scopul programului Duales Studium este acela de a oferi tinerilor o experienţă internaţională completă, utilă pentru dezvoltarea lor profesională şi personală. Ne dorim ca studenţii să se bucure din plin de beneficiile unui program educaţional, care cuprinde şi o latură practică, esenţială pentru viitorul lor. La sfârşitul programului, participanţii primesc o ofertă de angajare la Lidl România, adaptată nivelului de pregătire şi aptitudinilor lor”, a declarat Ileana Ştefan, Director de Resurse Umane Lidl.

 În ceea ce priveşte remuneraţia, salariul brut pe parcursul celor trei ani este: de 1.400 euro în primul an, 1600 euro în al doilea an şi 1.800 euro în al treilea an. Mai mult, pe perioada şcolarizării în magazine (etapa practică) este asigurată cazarea de către companie. Cei interesaţi de program se pot înscrie până pe 15.03.2016.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite