Studenţii sunt aşteptaţi la Festivalul UniFEST din Capitală, cu evenimente culturale, sportive, de sănătate şi dezvoltare personală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
studenti

UniFEST este festivalul studenţesc care se desfăşoară la nivel naţional, prima oară debutând în anul 2001, în Bucureşti. În portofoliul activităţilor organizate de Uniunea Studenţilor din România (USR), cea mai mare federaţie studenţească la nivel naţional, se regăsesc evenimente culturale, sportive, de divertisment, sănătate şi dezvoltare personală. Anul acesta, evenimentul se desfăşoară între 8-18 noiembrie.

UniFEST este un eveniment devenit deja tradiţie pentru toţi studenţii, desfăşurându-se în mai precis în 13 centre universitare din toată ţara prin intermediul celor 110 asociaţii membre ale Uniunii Studenţilor din România (USR). 

Anul acesta, festivalul se desfăşoară în perioada 8-18 noiembrie. „Acesta debutează printr-o conferinţă de presă, în Bucureşti, Iaşi, Suceava, Cluj-Napoca, Târgu-Mureş, Sibiu, Oradea, Arad, Timişoara, Craiova, Târgovişte şi Constanţa. La acest eveniment de deschidere oficial vor fi prezentate evenimentele ce urmează să se desfăşoare pe parcursul celor 11 zile. Prima zi a festivalului continuă cu promovarea activităţilor de voluntariat prin intermediul Paradei Asociaţiilor Studenţeşti, prin care ONG-urile sărbătoresc voluntariatul”, se arată în comunicatul de presă remis Adevărul. 

Reprezentanţii festivalului anunţă că studenţii beneficiază de acces gratuit în baza legitimaţiei de student la spectacolele de teatru şi de film din cadrul UniFEST, precum şi la intrarea în muzee, deviza consacrată fiind “Distracţie gratis, nu degeaba!”.

Studenţii vor putea participa şi la activităţi sportive. Astfel, studenţii îşi vor testa rezistenţa şi vor arăta ce este spiritul de echipă în cadrul campionatelor de fotbal. Acestea din urmă vor avea loc în weekenduri, pe 9-10, respectiv 16-17 noiembrie. Pe lângă acestea, tinerii studenţi vor pune mare accent şi pe educaţia non-formală, prin traininguri pe diferite teme, precum vorbitul în public, munca în echipă, Basic Life Support şi altele.

Organizatorii festivalului anunţă că în cadrul UniFEST va avea loc Noaptea Albă a Teatrului Studenţesc, cea care oferă studenţilor posibilitatea şi plăcerea de a se bucura de spectacole de teatru până la răsăritul soarelui. Totodată, printre evenimentele cu care Uniunea a atras studenţii se numără: Seara românească, Seara de film, Seara de Folk, Seara de Stand-Up, Conferinţa motivaţională, unde distracţia şi buna dispoziţie nu vor lipsi. Pe de altă parte, evenimentele diferă de la un oraş la altul, în funcţie de nevoile identificate de voluntarii Uniunii Studenţilor din România în zona respectivă. UniFEST se va încheia pe data de 18 noiembrie în acelaşi stil, cu un concert.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite