Structura anului şcolar rămâne neschimbată. Klaus Iohannis: „Anul şcolar se va termina pe 12 iunie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Adevărul
Imagine: Adevărul

Anul şcolar se va termina pe 12 iunie, iar până atunci vor continua formele de învăţământ la distanţă, a anunţat, luni, Klaus Iohannis. Astfel, elevii ar putea reveni în bănci abia la toamnă, când începe un nou an şcolar. Preşedintele a subliniat că s-a renunţat la ideea redeschiderii şcolilor, deoarece în unităţile de învăţământ din România nu ar fi posibilă respectarea normelor de distanţare socială.


„S-a decis astăzi ca, pentru majoritatea elevilor, în acest an şcolar, grădiniţile, şcolile, universităţile să nu se mai redeschidă. Anul şcolar se va termina pe 12 iunie, până atunci continuă formele de învăţământ la distanţă. Până atunci vor avea mediile încheiate cu notele de până acum”, a declarat preşedintele.

Klaus Iohannis a precizat că excepţie vor face elevii din clasel terminale, care vor putea reveni la şcoală între 2-12 iunie pentru a se pregăti pentru examenele naţionale.


„Nu se deschid şcolile, nu se deschid universităţile, continuă învăţământul la distanţă. Anul şcolar se va încheia cu mediile încheiate şi evităm riscuri majore. Nu ar fi posibil în şcolile noastre să se respecte distanţarea între elevi. S-a renunţat la ideea redeschiderii şcolilor”, a adăugat Klaus Iohannis.

Structura anului şcolar rămâne neschimbată


Potrivit edupedu.ro, anul şcolar 2019-2020 începe pe 9 septembrie 2019 şi se încheie pe 12 iunie 2020, are 35 de săptămâni şi este împărţit în două semestre şi două vacanţe pentru toţi elevii, plus o vacanţă pentru elevii din ciclul primar şi copiii de la grădiniţă. Potrivit edu.ro, structura anului şcolar cuprinde semestrul I, din 9 septembrie până pe 20 decembrie 2019 şi semestrul al II-lea, din 13 ianuarie până pe 12 iunie 2020.


Vacanţele elevilor sunt următoarele:

  • vacanţa de iarnă, începe pe 21 decembrie 2019 şi durează până pe 12 ianuarie 2020;
  • vacanţa de primăvară începe de pe 4 aprilie şi ţine până pe 21 aprilie 2020;
  • vacanţa de vară încpe pe 13 iunie şi încă nu se ştie data din septembrie 2020 la care vor începe cursurile anului şcolar 2020 – 2021.


Pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, anul şcolar se încheie în data de 29 mai 2020, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 5 iunie 2020.


Pentru clasele din învăţământul liceal – filiera tehnologică, cu excepţia claselor mai sus-menţionate şi pentru clasele din învăţământul profesional, anul şcolar are 37 de săptămâni de cursuri, arată sursa citată.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite