Simularea examenului de bacalaureat începe luni, cu proba de limba română. 78 de licee din zone carntinate nu o vor susţine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Mediafax
Foto Mediafax

Simularea examenului de bacalaureat începe luni, cu proba de limba română. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că 78 de licee din 1.577 nu vor susţine simularea examenului de bacalaureat, având în vedere că se află în zone carantinate, iar astfel sunt afectaţi 7.500 de elevi.

Marţi este programată proba obligatorie a profilului - proba E.c), urmată miercuri de proba la alegere a profilului şi specializării - proba E.d), iar joi de proba de limba şi literatura maternă - proba E.b).

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a afirmat duminică seara, la Antena 3, că sunt cunoscute şcolile care organizează simularea pentru bacalaureat. 

„Se cunosc şcolile care organizează simularea pentru examenul de bacalaureat. Proba de limba română este programată în cursul zilei de mâine, marţi avem matematică sau istorie, miercuri avem o altă probă şi joi este proba la limba maternă. Sunt 78 de licee în care nu se va susţine săptămâna aceasta examenul de simulare pentru bacalaureat pentru că 37 de licee sunt în Timişoara, sunt 21 de licee în Braşov, sunt 14 licee în judeţul Ilfov şi apoi sunt în Maramureş şi alte judeţe câte un liceu. Deci 78 de licee din 1.577.  Este vorba de cinci la sută din numărul de licee, este vorba de cinci la sută din numărul de elevi, circa 7.500 de elevi care nu vor putea susţine simularea deoarece se află în zona carantinate”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

El a precizat că sunt 200-300 de elevi care locuiesc în zone carantinate, dar învaţă în alte zone, care vor putea susţine simularea examenului de bacalaureat, părăsind localitatea cu o declaraţie pe propria răspundere. 

„Sunt 200-300 de elevi care locuiesc în zone carantinate şi învaţă în zone care organizează simularea. Nu ştim dacă toţi au de gând să meargă la examenul de simulare pentru că este un examen facultativ, nu este un examen obligatori. Dar cei care doresc să meargă mi se pare important să poată merge. (...) O declaraţie că te deplasezi pentur simularea examenului va fi consideră eficientă”, a menţionat ministrul Educaţiei.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite