Articol publicitar

Şcoala Postliceală Sanitară Spiru Haret, drumul către o carieră în Uniunea Europeană

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
advert

O carieră în domeniul asistenţei medicale este o opţiune atractivă pentru tinerii absolvenţi de liceu, dar şi pentru cei care optează pentru reconversia profesională, fiind una dintre cele mai căutate profesii la nivel global.

În prezent, există o cerere mare privind angajarea asistentelor medicale, iar specialiştii estimează că oportunităţile pentru cei care aleg acest domeniu vor cunoaşte o tendinţă ascendentă până în anul 2020.

Instruirea reprezintă o etapă fundamentală pentru formarea ca profesionist în sistemul medical. La Şcoala Postliceală Sanitară Spiru Haret poţi opta, începând cu anul şcolar 2016/2017, pentru specializarea de asistent medical generalist sau asistent medical de balenofiziokinetoterapie şi recuperare. Instituţia de învăţământ promovează formarea profesională de calitate, la standarde internaţionale, sub atenta îndrumare a cadrelor didactice şi a personalului medical cu vastă experienţă.

Asistenţii medicali interacţioneză în fiecare zi cu pacienţii, personalul sanitar, medicii şi administratorii, de aceea, pe lângă competenţele teoretice şi practice, un bun profesionist trebuie să deprindă abilităţi indispensabile acestei meserii, precum: seriozitate, rigurozitate, empatie, echilibru emoţional, muncă în echipă şi dedicare.

advert

Pentru a asigura o educaţie completă, la nivel global, Şcoala Postliceală Sanitară Spiru Haret are în vedere dezvoltarea de parteneriate cu unităţi medicale locale şi internaţionale, fiind deja încheiate acorduri de colaborare cu instituţii precum Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Maria Sklodowska Curie, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, Spitalul Clinic de Psihiatrie “Prof. Dr. Al. Obregia” şi Institutul Naţional de Medicină Legală “Mina Minovici”. Protocoalele semnate asigură stagii de practică pentru cursanţii Şcolii Sanitare.

La finalul celor 3 ani de studiu, cei care îmbrăţişează cariera de asistent medical vor obţine diplome recunoscute la nivelul Uniunii Europene prin directiva 2005/36/CE, având posibilitatea de a practica meseria aleasă pe teritoriul statelor membre.

Prin abordarea modernă a procesului de calificare, Şcoala Postliceală Sanitară Spiru Haret îşi propune să devină un punct de referinţă pe harta practicilor medicale şi un centru de resurse profesionale şi de servicii oferite comunităţii.  

Un avantaj important al profesiei îl reprezintă flexibilitatea. Absolvenţii pot aplica pentru o poziţie favorabilă programului şi mediului de lucru preferat, având oportunităţi de angajare în spitale, cabinete particulare, şcoli, agenţii guvernamentale, instituţii private sau în îngrijirea la domiciliu. Experienţa, recomandările şi calificările profesionale asigură contextul adecvat pentru ca un asistent medical să poată performa în acest domeniu.

Pentru o carieră europeană de succes în sistemul sanitar poţi accesa site-ul: sanitara.spiruharet.ro

Împreună ridicăm standardele în domeniul asistenţei medicale!

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite