Românii din Marea Britanie pot accesa împrumuturi pentru studii postuniversitare

0
0

Românii plecaţi la studii în Marea Britanie îşi vor putea finanţa studiile postuniversitare cu împrumuturi acordate de guvernul britanic împreună cu Departamentul de Business Inovation.

Daca pana acum erau finantate doar studiile universitare, incepand cu anul universitar 2016-2017, studentii romani pot cere imprumuturi si pentru mastere si MBA.

Din informatiile IntegralEdu, companie de consultanta pentru studii in afara Romaniei, programele de master costa intre 4.000 si 35.000 de lire sterline pe an, pentru universitatile din Marea Britanie.

“Acum accesul este mult mai usor pentru cei care doresc sa-si continue studiile postuniversitare acolo. Va fi o oferta tentanta pentru cei care pana acum stateau pe ganduri daca sa faca un master sau un MBA in Marea Britanie” declara Ana Maria Papp, manager departament Studii Superioare, IntegralEdu Romania.

Reprezentantii Guvernul Britanic sustin ca incurajeaza studentii sa-si continue pregatirea universitara pentru propagarea „spiritului competitiv britanic” in randul noilor generatii.

Ce presupune un imprumut

Valoarea maxima a unui imprumut pentru studii postuniversitare in Marea Britanie este de 10.000 de lire sterline si este valabila pentru toate programele si formele de invatamant.

Absolventii vizati pentru contractarea unui astfel de imprumut sunt toti cetatenii tarilor membre UE, care au avut resedinta intr-un stat membru UE in ultimii trei ani, inainte de data de incepere a studiilor de master/MBA. Studentii eligibili pentru a accesa acest imprumut sunt cei cu varsta de pana la 60 de ani. Acest program include toate institutiile acreditate din Regatul Unit (Anglia, Scotia, Tara Galilor si Irlanda de Nord).

Citiţi continuarea articolului pe www.wall-street.ro

Educație


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri