Ministrul Educaţiei, la încheierea maratonului de programare „Hackathon”: „Vor urma şi alte proiecte”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a afirmat că îşi doreşte să îi implice pe elevi şi în alte proiecte FOTO Adevărul
Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a afirmat că îşi doreşte să îi implice pe elevi şi în alte proiecte FOTO Adevărul

Cei mai buni elevi la informatică, selectaţi de Ministerul Educaţiei, au lucrat în acest weekend la dezvoltarea unor platforme cu informaţii publice, utile cetăţenilor. La încheierea proiectului, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a afirmat că vor mai exista iniţiative care să implice elevii în dezvoltarea continuă a acestor platforme.

Sub numele „Hackathon”, Guvernul a organizat un „maraton public de programare” la Palatul Victoria, în cadrul căruia copiii au dezvoltat, în 14 ore, cinci platforme online – buget.gov.ro, angajati.gov.ro, petitii.gov.ro şi data.gov.ro.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a dat asigurări, la încheierea „Hackathon” că acest proiect este primul dintr-o suită ce are ca scop asigurarea unei mai bune comunicări între instituţiile publice.

„Cele două zile au trecut, cei 26 de elevi au lucrat şi astăzi (duminică - n.r.), ne-au prezentat produsul muncii lor, respectiv cele cinci site-uri. Unele dintre ele sunt şi în versiunea android. Cele cinci site-uri care practic de duminică vor fi funcţionale, trebuie să fie încărcate cu informaţii. În felul acesta se asigură o mai bună comunicare a Guvernului, a diferitelor instituţii publice. Proiectul se încheie astăzi, dar colaborarea cu aceşti elevi şi cu alţi elevi din ţară va continua. Vrem să implicăm şi tinerii şi elevii din ţară în diverse proiecte şi în felul acesta să dezvoltăm mai departe platformele”, a spus Remus Pricopie.

Buget.gov.ro este o platformă în care oricine poate accesa datele privind bugetul de stat şi vizualizarea lor într-o formă uşor de înţeles.

Angajaţi.gov.ro este platforma unde vor fi disponibile datele privind angajaţii din administraţia publică.

Posturi.gov.ro este platforma unde vor fi actualizate datele privind posturile scoase la concurs în administraţia publică.

Petiţii.gov.ro este platforma care curpinde iniţiativele cetăţenilor, pe domenii de interes.

Data.gov.ro este platforma care va uşura accesul publicului la datele incluse în platformele realizate de elevii olimipici bucureşteni.

Aplicaţiile pot fi găsite şi pe site-ul online.gov.ro.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite