Redeschiderea şcolilor, strâns legată de imunizarea dascălilor şi de evoluţia epidemiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei. Imagine: Inquam Photos / Octav Ganea
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei. Imagine: Inquam Photos / Octav Ganea

O decizie cu privire la redeschiderea şcolilor va fi luată „în ultima decadă” a lunii ianuarie a declarat ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, care precizează însă că nu exclude niciun scenariu care s-ar impune în urma analizei pe care ministerul pe care îl conduce o va face de la jumătatea acestei luni.

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a declarat, miercuri, că va exista o strânsă legătură între disponibilitatea cadrelor didactice de a se imuniza şi redeschiderea şcolilor, dar acest detaliu nu este singurul luat în calcul. Ministrul spune că va analiza şi situaţia infectărilor care au avut loc în perioada vacanţei de iarnă.

„Nu avem un rezultat cu privire la disponibilitatea personalului din învăţământ (cu privire la – n.r.) vaccinare. Sunt 340.000 de angajaţi în sistemul naţional de educaţie, am lansat o interogare, aşteptăm rezultatele numerice cu privire la disponibilitatea de vaccinare până la data de 15 ianuarie, orele 16.00. Acesta va fi rezultatul, nu acele sondaje realizate pe eşantioane mici. Am precizat că răspunsul cu privire la disponibilitatea de vaccinare nu constituie nicicum o obligaţie de vaccinare. Dar pe baza acestui rezultat, sigur că da, împreună cu coordonatorul campaniei de vaccinare, va putea fi pregătit numărul de doze, precum şi ordinea, prioritatea personalului din învăţământ la vaccinare”, a declarat Sorin Cîmpeanu. 

Cîmpeanu: Nu excludem niciun scenariu

Ministrul Educaţiei spune că analiza cu privire la situaţia epidemiologică va fi făcută pe finalul lunii ianuarie.

„Prioritatea sunt convins că va fi corelată perfect cu importanţa educaţiei în România, cu importanţa deschiderii şcolilor în regim clasic. Analiza va fi efectuată după jumătatea lunii ianuarie, după ce vom avea date privind evoluţia epidemiologică şi rata de infectare după perioada vacanţei de iarnă, după ce vom avea o imagine mai clară asupra evoluţiei campaniei de vaccinare, după ce vom analiza şi măsurile adoptate şi de alte state aflate într-o situaţie similară, şi – nu în ultimul rînd – după ce vom avea realităţile din sistemul de educaţie pentru care Ministerul Educaţiei a cerut raportatea estimată a celor care s-au aflat în dificultate cu privire la urmărirea procesului de învăţare online.(...) În cea de-a doua jumătate a lunii ianuarie vom face analiza, iar decizia va fi luată în ultima decadă a lunii ianuarie cu privire la redeschiderea şcolilor în format clasic. Nu excludem niciun scenariu care va rezulta în urma unei analize făcute responsabil şi profesionist, cu toate aceste date la dispoziţie”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite