Publicistica, pasiunea ascunsă a unei şcoli de meserii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un colegiu particular din Bucureşti, axat pe învăţământ profesional şi şcoală postliceală, reuşeşte an de an să atingă podiumul la concursurile naţionale care au componentă publicistica şi revista şcolară.

Colegiul UCECOM „Spiru Haret” din Bucureşti, care pregăteşte asistenţi, stilişti, detectivi particulari, dar şi bucătari sau frizeri vrea să demonstreze că poţi avea apetenţă pentru litere şi publicistică în pofida urmării unor cursuri de tip profesional sau postliceal. Astfel, potrivit unuia dintre profesorii Colegiului, Mihai Zorzini, şcoala se pregăteşte pentru a intra în cursa pentru premiul I la Concursul Naţional al revistelor şcolare, care începe în luna mai. 

„În luna mai urmează Concursul Naţional organizat de Fundaţia Învăţământului Preuniversitar al Cooperaţiei Meşteşugăreşti „Spiru Haret”.  Este un concurs pe meserii, în cadrul căruia are loc şi o întrecere a revistelor şcolare, editate de fiecare unitate în parte. Colegiul UCECOM „Spiru Haret” Bucureşti s-a înscris, alături de celelalte 11 şcoli din sistem. Însă tot în luna mai mai este un concurs naţional, care debutează pe sectoare. Aici participă reviste editate atât de şcoli particulare, cât şi de şcolile de stat. Am avut rezultate notabile, ne-am bătut cu Colegii cu pretenţii, cum ar fi „Mihai Viteazul” din Bucureşti, „Ion Barbu””, spune profesorul Colegiului UCECOM „Spiru Haret” din Capitală, Mihai Zorzini. 

Potrivit acestuia, revista „La răscruce de gânduri" are ceva vechime, ea apărând pentru prima dată în 2009. 

„Este o revistă caleidoscop, care oglindşte întreaga activitate a unităţii  noastre de învăţământ oferind un bogat documentar în toate sferele educaţiei şi culturii”, mai arată reprezentantul unităţii de învăţământ particular.  

Revista s-a situat de fiecare dată pe podium la Concursul Şcolar pe Calificări Profesionale şi al Redacţiilor Publicisticii şcolare, organizat de  Fundatia Invatamantului Preuniversitar al Cooperatiei Mestesugaresti “Spiru Haret”.

Dar a obţinut locuri fruntaşe (locul I,II, III) şi în cadrul Concursului Naţional de Reviste Şcolare, la etapele pe sector şi municipiu, iar în al doilea an de la apariţie s-a situat pe locul X la nivel naţional.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite