Presiuni pentru ore mai scurte la școală

0
Publicat:

Primarii fac presiuni asupra directorilor de școli să reducă durata orelor de curs și a pauzelor, pentru a plăti mai puțini bani la utilități, susține Robert Avram, șeful Consiliului Național al Elevilor.

Ministerul Educației recomandă păstrarea orelor de 50 de minute Foto: Adevărul
Ministerul Educației recomandă păstrarea orelor de 50 de minute Foto: Adevărul

Reprezentantul elevilor se opune acestei măsuri care nu are nicio justificare, întrucât și la ora 19.00 seara este întuneric, ca și la ora 18.00, arată Edupedu.ro.

La rândul lor, reprezentanții Ministerului Educației se opun trecerii la „orarul de iarnă” în școli. Regulamentul școlar permite ca, în situații speciale, pe durată determinată, durata orelor să fie modificată, la propunerea directorilor și cu aprobarea consiliului de administrație al școlii. Însă MEd nu consideră că situația meteorologică actuală reprezintă un argument valid.

„Date fiind pierderile în învățare generate de perioada pandemiei, orice minut de școală contează. De aceea, am trimis inspectoratelor școlare o adresă prin care am solicitat ca școlile să fie susținute să-și păstreze orarul normal, manifestându-ne dezaprobarea față de obiceiul trecerii la «programul de iarnă»”, se arată într-un comunicat al instituției.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite