Patru medalii pentru elevele românce la a VI-a ediţie a Olimpiadei Europene de Matematică pentru fete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lotul feminin de matematică al României şi-a trecut în palmares trei medalii de argint şi o medalie de bronz la a VI-a ediţie a Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete (European Girls' Mathematical Olympiad/EGMO), desfăşurată la Zürich între 6 şi 12 aprilie.

Medaliile de argint au fost obţinute de Ioana Alexandra Teodorescu (clasa a XII-a) şi Lenca Iarina Cuturela (clasa a X-a), ambele eleve la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, respectiv Alexandra Timofte (clasa a X-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti). Medalia de bronz i-a revenit Ramonei Deaconu (Colegiul Naţional ,,Ion Minulescu” din Slatina). Ioana Alexandra Teodorescu şi Lenca Iarina Cuturela s-au remarcat şi în concursul de anul trecut, unde au cucerit, de asemenea, medaliile de argint. 

Lotul României a fost condus de profesorii Mihail Bălună (Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti) şi Hajnalka Csapό (Colegiul Naţional ,,Marton Aron” din Miercurea Ciuc).

Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete (EGMO) este o competiţie internaţională similară ca structură cu Olimpiada Internaţională de Matematică (două probe scrise, susţinute în două zile consecutive). Conform regulamentului, o echipă este compusă din 4 eleve. EGMO este, în acelaşi timp, singura olimpiadă internaţională în ştiinţe care se adresează exclusiv elevelor de liceu, a căror pasiune pentru matematică trece dincolo de programa şcolară clasică.

Ediţiile precedente au avut loc în Marea Britanie (2012), Luxemburg (2013), Turcia (2014), Belarus (2015) şi România (2016). La ediţia din acest an au participat peste 160 de concurente din 43 de ţări.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite