Orele de educaţie fizică, în interior, se vor ţine fără obligativitatea purtării măştii de protecţie, în Bucureşti DOCUMENT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Orele de educaţie fizică în spaţii interioare se vor desfăşura începând de joi, fără obligativitatea purtării măştii de protecţie, potrivit unei hotărâri adoptate, luni, de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU). Măsura a fost luată după ce astăzi rata de infectare din Bucureşti a scăzut sub 2 la mie, pentru prima oară după mai bine de două luni.

"În aplicarea art. 3 alin. (8) din Ordinul comun - Ministerul Educaţiei (nr. 5338/01.10.2021) şi Ministerul Sănătăţii (nr. 2015/01.10.2021) pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu modificările şi completările ulterioare, în municipiul Bucureşti, începând cu data de 02.12.2021, se dispune desfăşurarea orelor de educaţie fizică în săli de sport/spaţii interioare, fără obligativitatea purtării măştii de protecţie", prevede hotărârea CMBSU.

Hotărârea a fost luată în contextul în care în Capitală incidenţa COVID-19 a ajuns, luni, la 1,95 cazuri la mia de locuitori.

De altfel, rata de incidenţă scade constant în ultima perioadă, iar faţă de ziua de duminică, valoarea a scăzut luni cu 0,09.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite