Opţiuni universitare pentru absolvenţii clasei a XII-a – admitere pe loc la patru universităţi britanice şi aplicaţii în Marea Britanie şi Olanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anglia Ruskin University
Anglia Ruskin University

Absolvenţii clasei a XII-a care îşi doresc să devină studenţi internaţionali şi nu au aplicat la o universitate din străinătate, încă au la dispoziţie mai multe opţiuni. Una dintre cele mai rapide este susţinerea unui interviu cu admitere pe loc cu una dintre cele patru universităţi britanice care vin la Bucureşti în perioada 13-15 iulie.

Absolvenţii clasei a XII-a care îşi doresc să devină studenţi internaţionali şi nu au aplicat la o universitate din străinătate, încă au la dispoziţie mai multe opţiuni. Una dintre cele mai rapide este susţinerea unui interviu cu admitere pe loc cu una dintre cele patru universităţi britanice care vin la Bucureşti în perioada 13-15 iulie. Iar pentru cei care vor o altă universitate din Marea Britanie sau vor să aleagă Olanda, încă mai au timp la dispoziţie să îşi pregătească dosarele de aplicare.

Coventry University (locul 15 în UK, conform topului realizat de The Guardian), University of Northampton, University of Greenwich şi Anglia Ruskin University sunt universităţile britanice care vor veni la Bucureşti să susţină interviuri cu cei interesaţi.

Interviurile vor avea loc în aceeaşi perioadă cu înscrierile la universităţile din capitală (13-15 iulie), oferindu-le astfel tinerilor români mai multe opţiuni pentru viitorul lor academic. Candidaţii pot primi o ofertă finală, necondiţională, din partea universităţilor şi se pot considera viitori studenţi internaţionali, dacă au pregătit toate documentele necesare.

Ce trebuie să conţină dosarul pentru o ofertă necondiţională?

Pentru proaspeţii absolvenţi de clasa a XII-a, această sesiune de interviuri cu admitere pe loc reprezintă o oportunitate uşor accesibilă a deveni studenţi în Marea Britanie, chiar după participarea cu succes la probele de Bacalaureat. Pentru a primi o ofertă fermă de a deveni studenţi la universitatea aleasă, candidaţii au nevoie de un dosar de aplicare care trebuie să includă: rezultatele de la examenul de la Bacalaureat, formular de aplicare completat, certificat de limba engleză, eseul personal şi o scrisoare de recomandare.

Chiar şi cei care nu au gata încă toate documentele pot susţine interviul la universitatea dorită. Interviul le poate aduce o ofertă condiţională, caz în care vor avea la dispoziţie o perioadă de timp în care pot aduce restul documentelor necesare pentru acceptul final.

Pentru a putea participa la un interviu, cei interesaţi trebuie să completeze un scurt formular de înscriere până la data de 8 iulie. După completarea acestuia, vor fi contactaţi de un consilier EDMUNDO şi vor putea să lucreze împreună cu acesta, în mod gratuit, la documentele necesare susţinerii interviului şi primirii unei oferte necondiţionale.

Sesiunea de interviuri cu universităţile britanice reprezintă o oportunitate şi pentru tinerii din afara Bucureştiului care vor fi prezenţi în capitală pentru înscrierile la universităţile din România. Astfel, cu un singur drum la Bucureşti, aceştia pot să se înscrie şi la o universitate din România şi pot să susţină şi un interviu cu una dintre cele patru universităţi din Marea Britanie, toate în aceeaşi zi. Singura diferenţă este că, în urma interviului cu o universitate britanică, pot afla pe loc dacă au fost acceptaţi. 

Aplicaţii pentru Marea Britanie şi Olanda

Pentru cei care nu îşi doresc să studieze la una dintre cele patru opţiuni prezentate mai sus, există încă posibilitatea să aplice la universităţi din Marea Britanie şi Olanda.

Până pe 30 iunie, elevii de clasa a XII-a încă mai pot să îşi aleagă cinci opţiuni universitare din Marea Britanie. Consilierii EDMUNDO sunt pregătiţi să le ofere tot ajutorul pentru a termina dosarul de aplicare la timp. După data aceasta, cei interesaţi vor putea să aleagă o singură universitate britanică la care să aplice.

Iar pentru cei care îşi doresc să devină studenţi internaţionali în Olanda, foarte multe opţiuni încă rămân deschise şi în lunile iulie şi august. Mai multe detalii se găsesc pe site-ul EDMUNDO.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite