Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii vor modifica ordinul comun, astfel încât cursurile „faţă în faţă” să se suspende doar la intrarea în carantină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educaţiei. Sursa PHOTO- Mediafax
Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educaţiei. Sursa PHOTO- Mediafax

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, marţi, că se va modifica ordinul comun cu MInisterul Sănătăţii, astfel încât cursurile „faţă în faţă” să nu se mai suspende la atingerea incidenţei de la 6 mie, ci doar la intrarea în carantină. Examanele naţionale ar putea fi reprogramate.

Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii vor modifica ordinul comun, astfel încât cursurile ”faţă în faţă” să se suspende doar la intrarea în carantină, nu la depăşirea ratei de 6 la mie / S-ar putea reprograma examenele naţionale

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, marţi, că se va modifica ordinul comun cu MInisterul Sănătăţii, astfel încât cursurile ”faţă în faţă” să nu se mai suspende la atingerea incidenţei de la 6 mie, ci doar la intrarea în carantină. Exemanele naţionale ar putea fi reprogramate.

”Vor merge la şcoală până la instituirea carantinei. Vor merge la şcoală cu restricţiile deja cunoscute, în conformitate cu scenariul. Vom modifica ordinul de ministru cu sintagma: «şcolile intră în online la intrarea în carantină»”, a anunţat, marţi, ministrul Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a precizat că se doreşte ca examenele naţionale să se desfăşoare cu prezenţă fizică, la datele stabilite, pentru a asigura predictibilitatea. 

”Având în vedere agravarea sistuaţiei epidemiologice, vom lua în considerare modificarea structurii anului şcolar, în aşa fel încât printr-o prelungire a vacanţei de primăvară să reprogramăm, dacă va fi cazul, examenele naţionale. Cert este că ne dorim ca ele s fe organizate cu prezenţă fizică pentru a asigura relevanţa acestor examene naţionale”, a mai afirmat Sorin Cîmpeanu. 

Capitala a ajuns la o incidenţă de 6,22 la mie. Judeţele Timiş şi Ilfov au depăşit şi ele incidenţa de 6 la mie.

Educație


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri