ALERTĂ. Capitala a depăşit pragul de 6 infectări la mia de locuitori. Măsura carantinei intră, oficial, în discuţia autorităţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Inquam Photos / Virgil Simionescu
Imagine: Inquam Photos / Virgil Simionescu

Rata de incidenţă a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 a depăşit în Capitală, marţi, pragul 6 la mie potrivit Prefectului Capitalei. Mai exact, incidenţa în Bucureşti este de 6,22 ‰ şi,potrivit legii, ar putea fi instituită carantina. Capitala mai are doar 44 de paturi ATI pentru cazurile COVID.

Prefectul Capitalei a anunţat că aşteaptă marţi analiza DSP cu privire la necesitatea carantinării municipiului Bucureşti, iar premierul Florin Cîţu a precizat că decizia se va lua după discuţi cu toţi cei implicaţi, transmite Digi24.

Prefectul a spus că, în aceste condiţii, cere tuturor membrilor comitetului municipal pentru situaţii de urgenţă să îi trimită propuneri pentru a ţine sub control situaţia pandemică.

Anterior, prefectul Capitalei Alin Stoica declara, la DigiFM, că depăşirea incidenţei de 6 cazuri la mia de locuitori nu înseamnă că Bucureştiul va intra în mod automat în carantină. Potrivit acestuia, carantina este doar una dintre măsurile posibile, având în vedere că aceasta este prevăzută de lege.

Dr. Radu Ţincu, medic specialist ATI la Spitalul Floreasca, a declarat pentru sursa citată că era de aşteptat ca Bucureştiul să treacă de pragul de 6 ‰. Medicul a explicat şi care este pericolul în acest context.

„Dacă aceste măsuri vor fi respectate şi oamenii s-ar comporta de bunăvoie ca şi cum ar fi carantină lucrurile ar putea intra în normalitate, însă am ajuns aici pentru că mulţi dintre noi nu respectăm regulile sanitare şi credem că virusul poate să fie păcălit. Într-adevăr această incidenţă de 6 a fost depăşită , era de aşteptat să se întâmple acest lucru. Nici nu mai contează cum arată aceşti indicis au cum se calculează. În momentul în care sistemul sanitar dintr-o zonă nu mai poate prelua pacienţii COVID asta înseamnă că pandemia trebuie să încetinească. Dacă  nu încetineşte şi mergem dincolo de capacitatea sistemului de Sănătate, vom observa o creştere a mortalităţii în mod exponenţial. Cu cât sistemul nu va mai putea prelua bolnavii de COVID-19, cu atât mortalitatea va creşte”, a declarat medicul Radu Ţincu.

Secretarul general din Ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan, a afirmat, luni, că nu se pune în discuţie o carantină aplicată la nivel naţional, dar depinde în continuare de efortul fiecăruia pentru a nu ajunge la astfel de restricţii. În ceea ce priveşte carantinarea Capitalei, Moldovan a afirmat: Râmâne de discutat”.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite