Ministerul Educaţiei a aprobat încă o suplimentare a locurilor bugetate pentru masterat la Universitatea „Ştefan cel Mare“ din Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Educaţiei Naţionale a aprobat suplimentarea cu încă 25 de locuri bugetate pentru masterat la Universitatea ''Ştefan cel Mare'' Suceava (USV), la cererea absolvenţilor studiilor de licenţă.

Cererea sporită pentru studiile universitare de masterat vine din partea absolvenţilor ciclului de licenţă, precum şi numărului insuficient de locuri atribuit Universităţii din Suceava, potrivit prorectorului Ştefan Purici, scrie Agerpres.

Conducerea instituţiei a făcut demersuri insistente pe lângă Ministerul Educaţiei pentru a primi mai multe locuri bugetate la studiile de master.

Astfel, pe lângă cele 25 de locuri suplimentare alocate Universităţii din Suceava cu o săptămână în urmă, ministerul a mai repartizat alte 25 delocuri finanţate de la bugetul de stat pentru studiile universitare de masterat.

Modul de împărţire a celor 25 de locuri suplimentare pe facultăţi a fost analizat şi avizat de Consiliul de Administraţie, propunerea fiind înaintată spre aprobare senatului USV.

Astfel, numărul de locuri de la masterat total de 485, dintre care 35 pentru etnicii români din afara graniţelor ţării.


Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava va ataca decizia Înaltei Curţi în procesul cu Ministerul Educaţiei

Ministerul Educaţiei a câştigat procesul privind clasificarea universităţilor

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite