Ministerul Cercetării are probleme cu denumirea corectă a Universităţii Stanford. Ministrul Burduja este absolvent al instituţiei

0
0
Sebastian Burduja, ministrul Cercetării Foto: Octav Ganea
Sebastian Burduja, ministrul Cercetării Foto: Octav Ganea

“Standford, creativitate şi inovaţie pe tărâmul tribului Muwekma Ohlone” este titlul unui material despre Universitatea Stanford din SUA, care apare într-un buletin informativ al Ministerului Cercetării. Numele celebrei universităţi apare scris greşit de mai multe ori.

Comic este că Universitatea Stanford este cea la care actualul ministru al Cercetării, Sebastian Burduja, şi-ar fi luat licenţa, potrivit CV-ului său.

Edupedu.ro notează că materialul din buletinul informativ preia, fără menţionarea sursei, multe pasaje de pe site-ul universităţii, iar numele greşit apare în pasajele traduse, acolo unde au fost modificate pentru a menţiona numele universităţii. 

Exemplu: “Astăzi, Standford are o comunitate vibrantă de studenţi, în jur de 400 dintre aceştia reprezentând peste 50 de triburi, iar “Muwekma-Tah-Ruk ~ Casa Poporului” este o reşedinţă care celebrează diversitatea popoarelor indigene din America şi Insulele Pacificului”, se arată în materialul din buletinul Ministerului. 

Scrierea greşită a numelui celebrei universităţi americane are precedente pe scena guvernamentală din România.

Acum 10 ani, Hotnews scria că persoana propusă atunci de Victor Ponta pentru postul de ministru al Educaţiei, Corina Dumitrescu, susţinea în CV că ar fi studiat la “Universitatea Standford, California”, scriind greşit numele instituţiei. Universitatea transmitea, atunci, că nu a găsit date care să ateste că Dumitrescu ar fi fost vreodată studentă a universităţii.

Educație


Ultimele știri
Cele mai citite