Liceenii de la Vianu, performanţă internaţională în robotică

0
0

Liceenii de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti au câştigat locul al treilea la Concursul Mondial de Robotică din America după ce au construit un robot de 54 de kilograme.

Echipa „Autovortex România”, formată din 16 liceeni de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”, a reuşit să obţină locul trei  la Concursul Mondial de Robotică din St. Louis (America), potrivit unui comunicat de presă transmis agerpres.

Echipa Autovortex a creat un robot de 54 de kilograme, care a trebuit să ducă la capăt o sarcină care se schimbă în fiecare an, folosind un set standard de piese, plus orice piese suplimentare off-raft sau personalizate.

Din echipă au făcut parte elevii Răzvan Haş, Bogdan Mihai, Andrei Ducu, Robert Ngo-Van, Rareş Bădici, Andrei Lungu, Călin Banciu, Sabina Achinca, Edward Diaconescu, Ilinca Ion, Marco Azarmaneche, Tiberiu Artemi, Andreea Vasilescu, Victor Brînzan, Andrei Gabriel, Alexandru Nichita, conduşi de profesorul Ionuţ Panea.

Liceenii români au reuşit să se claseze pe locul 3 chiar dacă peste 20.000 tineri între 6 şi 18 ani din întreaga lume au participat la probele finale din America şi peste 900 de echipe din 42 de ţări s-au înscris în competiţie.

Elevii din învăţământul profesional ar putea primi cazare şi masa gratuiteUltima oră

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite