Articol publicitar

La ce să fim atenţi când cumpărăm un rucsac pentru şcoală

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Herlitz

Mulţi părinţi cred că odată cu încheierea ciclului primar alegerea ghiozdanului sau rucsacului de şcoală devine doar o chestiune de gust. Mulţi spun: „Copilul e mare, s-aleagă singur”, fără să-şi dea seama că această alegere îi poate afecta activitatea de învăţare şi sănătatea pe termen lung.

Faptul că după vârsta de 10 ani constituţia fizică a copilului nu mai este la fel de firavă precum în primii ani de şcoală, nu înseamnă că spatele acestuia nu trebuie protejat în continuare. De aceea cel mai important criteriu în alegerea unui rucsac şcolar rămâne dimensiunea şi construcţia acestuia, iar aici atributele esenţiale sunt foarte clare: este obligatoriu ca rucsacul să fie prevăzut cu spate buretat, aerisit şi ergonomic, bază stabilă, partea inferioară să nu coboare mai jos de zona mijlocului, partea superioară să nu depăşească linia umerilor, în timp ce lăţimea rucsacului să nu depăşească cu mai mult de 3 centimetri spatele copilului. La fel de importante sunt cureaua ajustabilă pentru torace şi baretele pentru umeri, de asemenea ergonomice, reglabile şi buretate, care trebuie să fie adaptate constituţiei copilului. Dacă baretele sunt prea strânse şi înguste, şi apasă în mod excesiv pe umerii copilului, sunt afectate circulaţia şi terminaţiile nervoase, ceea ce poate genera dureri sau amorţeli în zona umerilor şi a braţelor.

Herlitz

Înainte de a lua în calcul modelul sau aspectul exterior, trebuie ţinut cont de asemenea şi de compartimentarea rucsacului, care are un dublu rol funcţional: cât de încăpător este rucsacul, dar şi cât de bine permit compartimentele existente distribuirea echilibrată a greutăţii. În plus, tipul de compartimentare diferă în funcţie de vârsta şi preocupările copilului: spre exemplu, unii elevii de liceu vor avea nevoie de un compartiment pentru laptop, în timp ce alţi elevi vor avea nevoie de un compartiment mai încăpător pentru echipamentul sportiv. 

Iată de ce alegerea rucsacului potrivit poate depinde de o serie de întrebări: în ce activităţi va fi folosit în principal rucsacul, şi care este cea mai bună compartimentare a acestuia? Sunt potrivite dimensiunile pentru constituţia copilului? Are compartiment ascuns pentru acte şi chei? Materialele sunt premium, rezistente şi impermeabile? Capacitatea acestuia este adaptată nevoilor şi vieţii de zi cu zi ale adolescentului?

Ultimul, dar nu cel din urmă, aspectul exterior este în întregime subiectiv şi rămâne la latitudinea tânărului şcolar, dar este recomandat ca indiferent de alegere, rucsacul să fie dotat cu benzi din material reflectorizant pentru o siguranţă sporită în trafic. 

Experienţa vastă în dezvoltarea ghiozdanelor, dar şi grija şi apropierea brandului Herlitz de copiii mici şi mari, a permis o înţelegere mai bună a comportamentului şi nevoilor acestora, identificând astfel acele puncte esenţiale care trebuie îndeplinite şi în materie de rucsacuri. Astfel, oferta variată de rucsacuri, special concepută pentru a corespunde nevoilor specifice vârstei şi preocupărilor fiecărui tânăr, respectă cu sfinţenie principiile după care Herlitz îşi ghidează activitatea – susţinerea sănătăţii, educaţiei şi siguranţei tuturor copiilor. 

Respectând cele mai exigente standarde de calitate, rucsacurile Herlitz se prezintă într-o ofertă variată, cu diverse modele destinate anumitor categorii de vârstă, ce corespund astfel diferitelor etape de creştere ale tinerilor elevi. De asemenea, toate rucsacurile Herlitz îmbină atributele obligatorii – ergonomia, compartimentarea, calitatea şi rezistenţa – cu designuri dinamice, vesele şi colorate. Nu în ultimul rând, garanţia de 2 ani îţi dă siguranţa că e un companion de lungă durată, chiar şi în afara şcolii, pentru că modelele Herlitz corespund celor mai variate nevoi, putând fi la fel de eficient folosite în drumeţii, vacanţe sau activităţi sportive

Şi dacă mai stai pe gânduri, iată încă un motiv foarte serios pentru a te grăbi: achiziţionează un rucsac Herlitz în perioada următoare şi-l poţi dota şi cu rechizite gratuit! Profită acum, pentru orice rucsac cumpărat primeşti un voucher cadou de 20 lei care-l poţi folosi la achiziţia suplimentară de rechizite Herlitz, Pelikan, Tiger Family şi Serve. Găseşti mai multe detalii despre oferta educaţională Herlitz şi pachetele promoţionale pentru şcoală, la partenerii autorizaţi sau pe www.herlitz.ro.

aaa
EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite