Începe Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a patra. Prima probă este la Limba română

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Încep probele pentru Evaluarea naţională a elevilor din clasa a IV-a.
Încep probele pentru Evaluarea naţională a elevilor din clasa a IV-a.

Elevii claselor a patra susţin, marţi, prima probă din cadrul Evaluării Naţionale, respectiv cea la Limba română. Proba la Matematică şi Ştiinţeţe naturii va avea loc miercuri, iar elevii din mpartea minorităţilor naţionale vor susţine proba la limba maternă, joi.

Urmează probele scrise la Limba română şi Limba maternă din cadrul evaluării din clasa a II-a (EN II), programate în data de 25 mai. Testele de citire la aceste discipline vor fi susţinute în data de 26 mai. În 27 mai este programată proba de Matematică, în timp ce proba de Limba română (scris şi citit) pentru elevii din rândul minorităţilor naţionale se va desfăşura în data de 28 mai.

Pentru a susţine aceste probe, elevii merg la şcoală, în clasele în care fac orele în mod obişnuit.

Testele sunt elaborate de Centrul Naţional Pentru Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE), au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale şi trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate, conform Digi24.

Timpul alocat pentru rezolvarea acestor teste este de: 30 de minute pentru elevii din clasa a II-a şi 60 de minute pentru cei din clasele a IV-a şi a VI-a.

Testele vor fi corectate în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva şcoală, în maxim 7 zile de la data susţinerii ultimului test.

Rezultatele nu vor fi afişate public şi nu se trec în catalog.

Educație



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite