Guvernul dezbate Legea Internshipului în online şi în offline

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În cadrul dezbaterii, discuţiile vor viza integrarea persoanelor pe piaţa muncii prin crearea oportunităţilor de internship.
În cadrul dezbaterii, discuţiile vor viza integrarea persoanelor pe piaţa muncii prin crearea oportunităţilor de internship.

Demersurile pentru o lege a internshipului au început de mult timp, dar de-abia acum se întrevăd acţiuni concrete. Guvernul invită reprezentanţii societăţii civile, dar şi pe toţi cei interesaţi să contribuie la definitivarea acestei legi, pe 17 iunie, în Parcul Herăstrău, la ONGFest. Propuneri, sugestii, opinii cu privire la acest proiect sunt aşteptate şi în online.

Legea Internshipului a pornit în 2013 ca o iniţiativă a Uniunii Studenţilor din România (USR) menită  să creeze o punte de comunicare între tineri şi instituţiile private sau publice şi să reglementeze derularea internshipurilor de o manieră care să se vădească avantajoasă atât pentru intern, cât şi pentru angajator.

Prima dezbatere publică asupra proiectului Legii internshipului, elaborat de SGG, Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Afacerilor Externe va avea loc sâmbătă, 17 iunie 2017, la ONGFest.

La dezbatere vor fi prezenţi, pe lângă reprezentanţi ai instituţiilor publice, şi partenerii din societatea civilă, care au făcut parte din grupurile de lucru pentru identificarea nevoii de reglementare (Uniunea Studenţilor din România, Forumul Tinerilor din România şi Federaţia Volum).

În cadrul dezbaterii, discuţiile vor viza integrarea persoanelor pe piaţa muncii prin crearea oportunităţilor de internship, contractul şi indemnizaţia de internship, Fondul pentru Acordarea Primei de Angajare pentru angajatorii care transformă contractele de internship în contracte de muncă şi alte teme conexe organizării şi desfăşurării stagiilor de internship în România.

De asemenea, în mediul online, iniţiatorii aşteaptă propunerile, sugestiile şi opiniile cu privire la acest proiect la adresa de e-mail dezbateri@mmuncii.gov.ro în termen de 10 zile calendaristice de la data publicării pe site (09.06.2017-18.06.2017).

Proiectul legii internshipului poate fi consultat aici.

Guvernul României susţine o dezbatere cât mai aplicată cu instituţiile publice şi private, cele de învăţământ şi organizaţiile neguvernamentale, pentru reglementarea programelor de tip internship şi a relaţiei dintre interni şi organizaţia-gazdă.

EducațiePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite