Elevii români au obţinut primul loc pe naţiuni la Balcaniada de Matematică pentru Juniori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii români au obţinut şase medalii de aur şi argint şi primul loc pe naţiuni la cea de-a XXI-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori, care a avut loc în perioada 24-28 iunie, la Varna, în Bulgaria, şi la care au participat concurenţi din 19 ţări.

Potrivit Ministerului Educaţiei, medaliile de aur a fost obţinute de Tudor Darius Cardaş, elev la Colegiul Naţional ”A. T. Laurian" din Botoşani, Tran Bach Nguyen şi Sebastian Mihai Şimon, de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Cei trei elevi medaliaţi cu argint sunt Paul Becsi, de la Colegiul Naţional ”Gheorghe Şincai” din Baia Mare, Andrei Tiberiu Pantea şi Mărginean Andrei Theodore, de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Echipa României a fost coordonată de lectorul universitar Andrei Alex Eckstein de la Universitatea Politehnica din Timişoara, profesorul Lucian Petrescu de la Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” din Tulcea şi profesorul Marius Mîinea de la Colegiul Naţional ”Vladimir Streinu” din Găieşti.

Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori este o competiţie anuală destinată elevilor din statele situate în regiunea balcanică. La ediţia din acest an au participat concurenţi din 19 ţări - 10 ţări membre şi 9 cu statut de invitat.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite