Elevii au vizitat Palatul Victoria în ultima zi din „Şcoala Altfel”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În jur de 60 elevi din două şcoli bucureştene au vizitat, vineri, Palatul Victoria, în ultima zi a săptămânii intitulate „Şcoala Altfel”, pentru a vedea unde lucrează membrii Guvernului. Copiii s-au aşezat pe scaunele miniştrilor şi le-au recomandat premierului şi preşedintelui ţării să colaboreze.

Elevii au efectuat un tur al clădirii şi au vizitat principlale săli de lucru ale Palatului Victoria, precum şi galeria cu fotografiile tuturor premierilor, holul de onoare în care sunt întâmpinaţi demnitarii străini, sala Moldova unde sunt organizate întâlnirile bilaterale oficiale şi sala de Parchet, cea mai mare din palat, potrivit Mediafax.

Întrebaţi ce decizii ar lua dacă ar fi la conducerea Guvernului, mulţi dintre elevi au spus că ar aloca mai mulţi bani pentru îmbunătăţirea sistemului de educaţie sau de sănătate şi ar acorda olimpicilor premii mai mari.

Întrebaţi de jurnalişti şi ce părere au despre relaţia tensionată dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta, majoritatea elevilor au spus că nu au un preferat, dar au arătat că este important ca principalii oamenii din stat să colaboreze.

"Este o relaţie tensionată între cei doi, dar este mai bine ca ei să colaboreze, pentru că aşa se pot lua cele mai bune decizii", a spus unul dintre elevi, citat de Mediafax.

Micii vizitatori au putut vedea şi Centrul Operaţional de Comandă al Guvernului, unde sunt monitorizate situaţiile speciale de urgenţă, iar vizita s-a încheiat în holul de primiri oficiale, unde elevii şi-au făcut fotografii la pupitrele amenajate pentru declaraţii de presă.

Relaxare şi după săptămâna „altfel”

După „Şcoala altfel”, elevii intră în vacanţa de primăvară, programată în intervalul 12 - 22 aprilie, ce include şi perioada Paştelui, potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei.

Copiii revin la cursuri pe 23 aprilie, iar anul şcolar se va încheia în 20 iunie, după care urmează vacanţa de vară.


Pe aceeaşi temă:

VIDEO Elevii de la „Tudor Vianu” învaţă să joace şah de la campioni internaţionali

VIDEO Lecţie la „Şcoala Altfel”. Meseriile de viitor, magnet la profesională

Săptămâna „Şcoala Altfel” 2014. Cum i-au înlocuit elevii pe profesori pentru o zi la Liceul „Gheorghe Lazăr” din Capitală

Ponta vrea o dezbatere privind învăţământul obligatoriu de la 5 ani, înainte de o decizie a Guvernului

Elevii intră luni în săptămâna de „Şcoală altfel”. Urmează vacanţa de primăvară

Din septembrie, elevii din învăţământul primar vor putea învăţa şah la şcoală, în cadrul unui nou curs opţional

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite