Elevii intră luni în săptămâna de „Şcoală altfel”. Urmează vacanţa de primăvară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei mai mulţi elevi vor avea parte mai degrabă de activităţi în clasă anul acesta     FOTO: Adevărul
Cei mai mulţi elevi vor avea parte mai degrabă de activităţi în clasă anul acesta     FOTO: Adevărul

Elevii intră, luni, în săptămâna numită „Şcoala altfel”, în care nu vor merge la ore, ci ar trebui să participe la activităţi extracurriculare şi extraşcolare, sub egida „Să ştii mai multe, să fii mai bun”. Iar apoi, în perioada 12-22 aprilie, vor fi în vacanţa de primăvară, potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei.

Săptămâna „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, programată anul acesta în intervalul 7 - 11 aprilie, constă în derularea, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, a unui orar special format doar din activităţi cu caracter non-formal.

„Programul îşi propune implicarea, deopotrivă, a elevilor şi a dascălilor, în activităţi extracurriculare şi extraşcolare, interesante, care să le valorizeze talentele, preocupările extra-şcolare şi competenţele în domenii cât mai diverse şi interesante”, susţin reprezentanţii Ministerului Educaţiei. 

Elevii pot merge la teatru, film, muzee, la evenimente sportive sau pot merge în vizite la sedii ale diferitelor instituţii publice pentru a afla în ce constau diferitele meserii, de la jandarmi, pompieri până la poliţişti sau medici. 

De altfel, oficiali ministerului au lansat din februarie o platformă unde organizaţile neguvernamentale şi-au putut înscrie proiectele pe care vor să le desfăşoare în parteneriat cu unităţile de învăţământ în cadrul Săptămânii „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun” de anul acesta. În total, în jur de 40 de ONG-uri şi-au înscris proiectele pe această platformă, realizată în parteneriat cu Consiliul Naţional al Elevilor.

Vizite tradiţionale la instituţii

Printre instituţiile care au constant vizitatori din rândul elevilor în această săptămână se numără Ambulanţa, Poliţia, Jandarmeria, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, ministere şi unele din subordinea primăriilor. 

Este vorba despre Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti, care invită elevii, anul acesta, să viziteze adăpostul de cai "Steaua Speranţei" şi Arena Naţională şi să se plimbe cu vaporaşul pe lacul Herăstrău, potrivit Mediafax.

Mai puţine excursii, dascălii s-au ferit să strângă bani

De asemenea, conform solicitărilor înregistrate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, peste 10.000 de elevi, preşcolari şi însoţitori ai acestora sunt aşteptaţi, între 7 şi 11 aprilie, în cele 21 de subunităţi operative ale pompierilor din Capitală.

Însă, anul acesta cele mai multe activităţi se vor desfăşura în apropierea şcolii sau în clase, cu mai puţine excursii faţă de anul trecut, după ce liderii sindicali le-au cerut dascălilor să nu le mai ceară bani părinţilor pentru „Şcoala altfel”, speriaţi de scandalul iscat de învăţătoarea de la Şcoala 10 din Capitală, acuzată că cerea bani pentru cadourile de Crăciun ale angajaţilor instituţiei.

Relaxare şi după săptămâna „altfel”

După „Şcoala altfel”, elevii intră în vacanţa de primăvară, programată în intervalul 12 - 22 aprilie, ce include şi perioada Paştelui, potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei.

Copiii revin la cursuri pe 23 aprilie, iar anul şcolar se va încheia în 20 iunie, după care urmează vacanţa de vară.


Pe aceeaşi temă:

Şcoala altfel la Biserica Neagră

Care sunt ofertele instituţiilor de cultură bârlădene pentru programul „Şcoala altfel”

Concerte la Ateneul Popular în săptămâna „Şcoala Altfel”

Trupa Mică de Actori de la Teatrul „Mr. Gh. Pastia" distrează elevii în săptămâna „Şcoala altfel!”

”Şcoala Altfel” la Alexandria : Concurs de înot, acţiuni edilitare şi întâlniri cu personalităţi marcante

Programul ”Şcoala altfel” blocat la Botoşani. Profesorii nu vor să mai organizeze nicio activitate

Petiţie prin care dascălii din Galaţi anunţă că nu mai vor să se implice în "Şcoala altfel!"

Proiectele ONG-urilor pentru programul „Şcoala altfel” din 2014, înscrise online

Mesajul liderilor sindicali pentru profesori: nu le mai cereţi bani părinţilor pentru programul „Şcoala altfel”!

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite