Elevi români, campioni la Olimpiada Europeană de Informatică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii români au obţinut o medalie de aur şi trei de argint la prima ediţie a Olimpiadei Europene de Informatică. La competiţia desfăşurată în Bulgaria au participat echipe din 22 de ţări.

Matei Tinca, elev la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Capitală, a obţinut medalia de aur şi este pe locul 5 în clasamentul final.

Medaliaţii cu argint sunt Tiberiu Ioan Muşat (Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti), George-Alexandru Râpeanu (Colegiul Naţional „Emil Racoviţă" din Cluj-Napoca) şi Mihai Matei Mirică (Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti).

Punctajele înregistrate la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori au contat şi în ierarhia celei de a XI-a ediţii a Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru Juniori (JBOI 2017). Astfel, în această competiţie rezultatele echipei României sunt următoarele: Matei Tinca şi Tiberiu Ioan Muşat - medalii de aur, George-Alexandru Râpeanu şi Mihai Matei Mirică - medalii de argint.

Lotul olimpic a fost însoţit şi coordonat de profesorii Eugen Nodea (Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu) şi Ciprian Chescă (Liceul Tehnologic „Grigore C. Moisil” din Buzău).

 

 

 

 

Educație


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri