Ecaterina Andronescu: Profesorii din Valea Jiului vor beneficia de amnistie fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorii din Valea Jiului, care ar fi trebuit să returneze statului sporul de zonă pe care l-au primit fiindcă predau în zone greu accesibile, vor beneficia şi ei de amnistie fiscală, susţine preşedintele Comisiei de Învăţământ din Senat, Ecaterina Andronescu.

Ecaterina Andronescu a explicat pentru adevarul.ro că profesorii din Valea Jiului, singurii care nu au fost incluşi într-un act normativ în care se preciza care sunt zonele unde profesorii beneficiază de spor fiindcă sunt greu accesibile, vor fi scutiţi de la restituirea banilor obţinuţi din aceste sporuri.

„În funcţie de condiţiile în care funcţionează şcolile, profesorii pot primi un spor de zonă, dacă predau spre exemplu la o şcoală greu accesibilă din Munţii Apuseni. Cei care au elaborat actul normativ care prevedea asta au uitat să îi treacă şi pe profesorii din Valea Jiului aflaţi într-o astfel de situaţie. Aşa a ajuns Curtea de Conturi să sesizeze că ei nu figurau în act şi autorităţile locale erau tentate să le ceară profesorilor banii înapoi. Acum ei au fost amnistiaţi fiindcă sunt nevinovaţi, nu ei trebuie să plătească fiindcă nu ei au greşit“, a explicat Andronescu.

Rovana Plumb: Pensionarii şi mămicile vor beneficia de amnistie fiscală

Guvernul va aproba un act normativ pentru amnistia pensionarilor care trebuie să returneze statului o parte din banii încasaţi anterior, premierul Victor Ponta cerând ministrului Muncii să elaboreze un astfel de act pentru a nu se mai ajunge în situaţia în care aceştia să se sinucidă.

Astfel, ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că pensionarii, dar şi mamele, vor beneficia de amnistie fiscală, nu penală, potrivit unui proiect de lege care va fi prezentat în următoarea şedinţă de Guvern.

„Pentru a linişti mămicile care în urma deciziei Curţii de Conturi ar trebui să returneze o parte din indemnizaţia pentru creşterea copilului, verificările au demonstrat că mămicile au obţinut o sumă totală de 15 milioane de lei pentru care s-a constituit debit. Pentru a veni în sprijinul mămicilor, Guvernul propune modificarea OUG 111 privind acordarea indemnizaţie în felul următor: orice părinte care e în concediu de îngrijire va putea obţine venituri, lucrând de acasă , de  1500 de lei timp de un an. În ce priveşte cele 12.000 de mămici pentru care s-au constituit debite de returnare, acestea vor amnistiate fiscal“, a spus Plumb.

Totodată, ea a vorbit despre amnistia pentru pensionari şi a arătat că aceştia vor fi amnistiaţi fiscal, nu şi penal.

„În ce priveşte amnistierea fiscală pentru pensionari, propunerea de proiect de lege este gata. Toţi pensionarii care se află în evidenţa sistemului de pensii publice vor fi scutiţi de la plata debitelor. Nu vor fi scutiţi de la plată debitele care au drept cauză culpa debitorului materializată de folosirea acestora a unor documente neconforme realităţii, deci facem amnistiere fiscală, nu penală“,a conchis ministrul Muncii.


Doi pensionari s-au sinucis după ce au aflat că trebuie să returneze 41.000 lei din pensie

După sinuciderea unor pensionari, Guvernul vrea amnistia celor care trebuie să returneze bani. Ponta: „E un efort mic”

Rovana Plumb: Pensionarii şi mămicile vor beneficia de amnistie fiscală. 12.000 de mame, iertate de datorii

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite