Doar 18% din absolvenţi sunt experţi la limba română în a doua sesiune de Bac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

18,14% din candidaţii care s-au prezentat la a doua sesiune de Bacalaureat au obţinut calificativul experimentat la proba orală de limbă română, arată datele centralizate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare.

Cei mai mulţi candidaţi (peste 4.000 din cei 10.000 care s-au prezentat) sunt de nivel avansat, iar 31,69% au primit calificativul de competenţă mediu.
Un candidat a fost eliminat din examen, după ce a intrat cu aparatură electronică în sala de evaluare.

La proba orală de limbă maternă s-au prezentat 258 de candidaţi din cei 291 de elevi înscrişi. Dintre aceştia, 29 de candidaţi (9,97%) au obţinut nivelul de competenţă mediu, în timp ce 105 candidaţi, reprezentând 36,8%, au obţinut nivelul de competenţă avansat. Nivelul de competenţă experimentat a fost obţinut de 124 de elevi, adică 42,61% din totalul celor care au susţinut acestă probă.

Luni încep probele scrise

Luni, 29 august 2011, încep probele scrise ale sesiunii de toamnă a examenului de bacalaureat. Prima proba pe care candidaţii o vor susţine este proba E. a), la limba şi literatura română pentru care s-au înscris 62.348 de candidaţi.

Pe 30 august urmează proba scrisă la limba maternă, iar pe 31 proba la matematică sau istorie. Ultimul examen este programat pentru 2 septembrie, constând în proba la alegere a profilului şi a specializării.

Primele rezultate urmează să se afişeze pe 4 septembrie, când se vor putea depune şi contestaţiile. Pe 7 septembrie vor fi făcute publice rezultatele finale din cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite