De ce şcolile de poliţie nu mai organizează admitere anul acesta. Când va avea loc o nouă admitere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

După ce au fost organizate examene de admitere la şcolile de agenţi şi subofiţeri din cadrul MAI în sesiunile august/septembrie 2018, respectiv ianuarie 2019, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunţă că anul acesta nu se va mai organiza o nouă sesiune de admitere în şcolile de poliţie.

„La momentul actual, în aceste şcoli se pregătesc, la capacitate maximă, două serii de elevi, totalizând peste 5.750 de elevi”, potrivit comunicatului publicat pe site.

  

În anul calendaristic curent nu va exista posibilitatea tehnică pentru a mai putea fi organizată o nouă sesiune de admitere, anunţă MAI. 

O nouă sesiune de admitere la şcolile postliceale ale MAI va fi organizată în prima parte a anului 2020, conform graficului ce va fi comunicat în timp util, mai spun reprezentanţii ministerului.

Aceştia precizează că şcolarizarea în două serii într-un singur an a fost organizată pentru a contribui la reducerea deficitului de personal care se manifesta la nivelul anilor 2016 şi 2017. Astfel, în perioada 2017 – 2019 au fost organizate 4 sesiuni de admitere şi au terminat 5 serii la fiecare şcoală postliceală a MAI, totalizând aproximativ 13.000 de absolvenţi.

Şcolile MAI sunt următoarele:

Şcoala de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr” Câmpina

Şcoala de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan” Cluj

Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica”- Drăgăşani

Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni

Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră “Avram Iancu” – Oradea

Şcoala de Subofiţeri Pompieri şi Protecţie Civilă “Pavel Zăgănescu” – Boldeşti

MAI mai anunţă că se va organiza admitere la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, în sesiunea iulie-august 2019, pentru toate specializările (ordine şi siguranţă publică, drept, instalaţii pentru construcţii – pompieri, arhivistică). Activităţile de recrutare a candidaţilor vor demara în cursul lunii aprilie 2019. 

Regulamentul este disponibil la acest link

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite