Cursuri gratuite de leadership pentru tinerii români din 15 localităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii vor învăţa cum să-şi aleagă traseul profesional potrivit, inclusiv ce facultăţi li se potrivesc
Elevii vor învăţa cum să-şi aleagă traseul profesional potrivit, inclusiv ce facultăţi li se potrivesc

Fundaţia LEADERS organizează, în perioada octombrie 2013 - iunie 2014, cea de-a cincea ediţie a programului naţional Leadership Autentic dedicat tinerilor cu vârste între 14 şi 18 ani. 25 de tineri vor putea participa la seminariile organizate gratuit în 15 localităţi din ţară, atât în mediul urban cât şi rural.

Ediţia din acest an se va desfăşura în Bucureşti, Iaşi, Moreni - judeţul Dâmboviţa, Moineşti - judeţul Bacău, Ianca, judetul Brăila, Buzău, Urlaţi - judeţul Prahova, Câmpina - judeţul Prahova, Videle - judeţul Teleorman, Bustuchin - judeţul Gorj, Rupea - judeţul Braşov, Ploieşti, Piteşti, Sibiu, Bolintin Vale - judeţul Giurgiu, potrivit unui comunicat de presă al Fundaţiei LEADERS.

“Leadership Autentic se adresează adolescenţilor cu vârste între 14 şi 18 ani, iar efectele sale sunt de a-i ajuta pe tineri să descopere şi să fie conştienţi de propriul potenţial, implicându-se în liceele/comunităţile din care fac parte. Aflat deja la a cincea ediţie, acest program ne oferă insight-uri utile despre valorile adolescenţilor şi despre imaginea pe care o au despre lider şi leadership, iar participanţii beneficiază de cunoştinţe complementare programei şcolare care îi ajută să îşi pună în practică proiectele,” a explicat Adina Maria Ghiţă, Program Director Leadership Autentic.

Portretul robot al liderului în viziunea adolescentului român

Conform unei cercetări realizate în cadrul Leadership Autentic, comunicativitatea, ambiţia şi responsabilitatea sunt caracteristici pe care trebuie să le aibă liderul pe care tinerii l-ar urma. În privinţa valorilor la care se raportează, adolescenţii au ales familia şi prietenia ca fiind cele mai importante chiar dacă tinerii participanţi provin din medii diferite (rural şi  urban).

Consiliere pentru alegerea facultăţii potrivite

”Programul se adresează unei grupe de vârstă care se îndreaptă către alegerea unei facultăţi, are nevoie de găsirea vocaţiei şi de stabilirea unor valori pe care să le regăsească în modelele pe care şi le aleg. Leadership Autentic îşi propune se completeze practica şcolară printr-o serie de activităţi de educaţie informală care pun accent pe dezvoltarea abilităţilor de leadership, comunicare, lucru în echipă, iniţiativă şi spirit pro-activ cu scopul de a-i pregăti pe participanţi pentru viaţa profesională”, susţin organizatorii.

Cele 25 de locuri din fiecare localitate sunt finanţate complet şi includ participarea timp de 4 zile în program, materialele de training (suportul de curs, logistica şi papetăria), pauzele de prânz şi răcoritoarele din fiecare zi de training şi accesul pe platforma profesională de orientare în carieră pe baza căreia vor primi un raport individual cu descrierea orientărilor vocaţionale. Înscrierile se realizează online, iar la final sunt selectaţi câştigătorii celor 25 de burse din fiecare localitate, arată aceştia.

Ce vor învăţa elevii

  • noţiuni teoretice şi practice de leadership prin metode neconvenţionale şi interactive
  • interacţiune cu tineri cu valori comune, pasionaţi de leadership şi proactivi
  • comunitate cu putere de decizie şi dorinţa de schimbare în bine a societăţii
  • accesarea gratuită a celei mai cunoscute platforme internaţionale de orientare vocaţională pentru tineri


După finalizarea cursurilor în cele 15 localităţi, tinerii participanţi se vor putea înscrie pentru un loc în Tabăra Leadership Autentic, în care vor merge 30 de adolescenţi. 

Leadership Autentic este un program susţinut de Ministerul Educaţiei Naţionale, iar printre partenerii principali  ai programului se numără Petrom, BRD Groupe Societe Generale, Lafarge şi AVIS.

Fundaţia LEADERS îşi propune să fie cea mai puternică sursă de idei şi oameni valoroşi din România. Programele LEADERS sunt adaptate tuturor celor care doresc să se dezvolte, indiferent de vârstă sau nivelul de experienţă, sunt inovatoare ca metodologie şi tematică, sunt flexibile, incluzând şi module în interval de timp scurt şi sesiuni de durată mai lungă. Printre cele mai importante iniţiative ale Fundaţiei LEADERS se numară LEADERShip Autentic, LEADERS School, LEADERS Education şi LEADERS Academy.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite