Cum încep şcoala elevii din Bucureşti. Care sunt cele cinci unităţi de învăţământ care rămân exclusiv online

0
Publicat:
Ultima actualizare:
scoala mihai viteazul tgv

Instituţia Prefectului – Municipiul Bucureşti anunţă că, astăzi, 5 februarie 2021, a avut loc şedinţa extraordinară a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă având ca obiect aprobarea scenariului de funcţionare a unităţilor de învăţământ de pe raza Municipiului Bucureşti.

„Astfel, în aplicarea prevederilor art. 3 alin. (1) din Ordinul ministrului educaţiei şi al ministrului sănătăţii nr. 3235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat scenariul 2 de organizare şi desfăşurare a cursurilor în toate unităţile de învăţământ din Municipiul Bucureşti, scenariu avizat de Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti şi de către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti” arată Prefectura Capitalei într-un comunicat.

Conform Ministerului Educaţiei, începera şcolii în scenariul 2 în Bucureşti implică „participarea zilnică, cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie” şi „participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu”.

Totuşi există câteva unităţi de învăţănânt care vor avea activitate exclusiv online. „În aplicarea prevederilor art. 3 alin. (2) şi art. 4 alin (2) din Ordinul ministrului educaţiei şi al ministrului sănătăţii nr. 3235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, unităţile de învăţământ din anexa la hotărârea adoptată vor desfăşura activităţi didactice în sistem online, situaţie justificată de infrastructura şi/sau resursele existente ale acestora”, arată Prefectura Bucureşti.

Este vorba de Liceul de Arte Plastice “Nicolae Tonitza”, Liceul Tehnologic de Metrologie “Traian Vuia”, Şcoala Gimnazială nr. 124, Grădiniţa nr 185 şi Grădiniţa nr 35. 

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite