Cîmpeanu: Simulările sunt mai importante în acest an mai mult decât oricând

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministerul Educaţiei, Sărin Cîmpeanu, a anunţat că tematica pentru examenele de anul acesta va fi alta
Ministerul Educaţiei, Sărin Cîmpeanu, a anunţat că tematica pentru examenele de anul acesta va fi alta

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că în acest an vor fi organizate cât mai multe simulări pentru a avea o imagine reală asupra a ceea ce au reuşit să asimileze elevii în perioada de învăţământ online. El a menţionat că simulările sunt în această perioadă mai importante decât oricând.

"Simulările sunt mai importante în acest an mai mult decât oricând. Deci, încercăm să organizăm cât mai multe simulări pentru a putea să avem o imagine reală asupra a ceea ce au reuşit să asimileze elevii, şi nu asupra a ceea ce au predat cadrele didactice”, a afirmat Sorin Cîmpeanu. 

El a explicat că este necesară evaluarea pentru că sunt diferenţe între elevi şi pentru a se constata cât şi unde a pierdut fiecare din materie. 

"Se vor organiza şi simulări. Evaluarea fiecărui elev, pentru că sunt diferenţe de la o zonă la alta, de la o şcoală la alta, de la o clasă la alta şi de la un elev la altul, este un element extrem de important pentru a putea constata cât şi unde a pierdut fiecare elev din materie pentru ca beneficiind de cadrul legal şi resursele financiare pe care ministerul şi Guvernul le-a pus la dispoziţie – 240 de milioane de lei doar în această etapă pentru Programul de ore remediale să se poată face cât mai eficient. E nevoie de evaluarea cadrelor didactice, pentru fiecare elev este nevoie de simulări pentru evaluări centralizate pentru a vedea care sunt măsurile cele mai eficiente care se impun”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite