Cîmpeanu: Elevii vor putea purta şi măşti textile la şcoală, dar masca chirurgicală e recomandată „puternic”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cîmpeanu a adăugat că ordinul comun ce va fi emis miercuri va cuprinde toate detaliile legate de modul în care se va deschide anul şcolar.  Foto: Arhivă
Cîmpeanu a adăugat că ordinul comun ce va fi emis miercuri va cuprinde toate detaliile legate de modul în care se va deschide anul şcolar.  Foto: Arhivă

Elevii vor putea purta la şcoală şi măştile textile fără protecţie specială împotriva virusurilor, a anunţat marţi Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. El a spus însă că un ordin comun al ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii va ”recomanda puternic” purtarea măştilor chirurgicale la şcoală.

Ministrul Cîmpeanu a mai spus că în rezerva de stat există peste 13 milioane de măşti chirurgicale, iar acestea vor fi transmise şcolilor, conform G4Media.

De altfel, ministrul Educaţiei dădea şi luni asigurări că există stocuri suficiente de măşti de protecţie.

„Există stocuri suficiente de măşti de protecţie. Există câteva milioane de măşti de protecţie în rezerva de stat gestionate de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, există la Ministerul Sănătăţii, există la autorităţi locale. Pe de altă parte, am lansat o interogare în tot sistemul de educaţie către toate inspectoratele şcolare judeţene pentru a ne spune ce stocuri de măşti au.

Şi Ministerul Educaţiei s-a implicat, a semnat contracte de donaţie şi sponsorizare în beneficiul inspectoratelor şcolare, acolo unde stocurile au fost mai reduse. Există stocuri, ştim exact pe fiecare judeţ de 500.000-700.000 de măşti în fiecare judeţ. Acestea vor fi puse la dispoziţia şcolilor pentru asigurarea protecţiei sanitare pentru elevi şi pentru cadre didactice”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Oficialul a precizat că ordinul comun privind regulile de protecţie sanitară în unităţile de învăţământ va fi semnat miercuri.

  

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite