Câţi bani dau românii pentru Educaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: shutterstock
FOTO: shutterstock

Cel mai recent studiu făcut de Institutul Naţional de Statistică dezvăluie că românii cheltuie, lunar, 17 de lei pentru educaţie. Suprinzător, acesta e cel mai mare nivel lunar din 2016 până în prezent. Concret, procentul alocat cheltuielilor cu educaţia într-o gospodărie reprezintă doar 0.7% din totalul cheltuielilor lunare de consum.

„Românii nu valorizează educaţia, nici politicienii nu valorizează educaţia ca fiind un instrument esenţial în formarea indivizilor. E vorba şi de sărăcie dar cu siguranţă sunt cheltuieli în familie care sunt mai mari. Românilor le-a rămas în cap modelul comunist, cred că şcoala e gratuită, că se ocupă statul. Am rămas cu această hibă şi considerăm că, la fel ca orice lucru gratuit, nu e atât de important. Din păcate, mulţi români nu consideră că e util pentru că oricum îşi vor angaja copilul pe pile, deci nu văd utilitatea în a investi în educaţie”, a declarat Bulai. 

Ştefan Vlaston susţine că cei 17 lei cheltuiţi lunar pentru educaţie se duc pe rechizite. „Ce e mai rău e că sunt elevi din mediul rural pentru care nu se cheltuie nimic. Ce pretenţii să avem de la şcoală dacă nici nu se investeşte în educaţie? Cerinţele la o şcoală serioasă sunt foarte mari. Sunt părinţi care au posibilitatea să cheltuiască bani, dar sunt şi foarte mulţi care nu-şi permit”, a punctat Vlaston. 

EducațiePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite